Uredništvo    17. oktober 2014
Tim Matavž: na klopi v klubu in v reprezentanci

Zanj teden ni bil dober

Tim Matavž je pri Augsburgu od možnih 630 odigral le 167 minut. Po povratku z zadnje reprezentančne akcije je priznal, da za njim ni najboljši teden. Ne igra namreč niti v reprezentanci.
SORODNE NOVICE
Heynckes: Kakšen Leno, saj ima...
12.12.2017 | Evropske lige
Nagelsmann ni bil v stikih z D...
12.12.2017 | Evropske lige
Borussia Dortmund prvič z novi...
12.12.2017 | Evropske lige
Koln je zaklet: po vodstvu s 3...
10.12.2017 | Evropske lige
Bosz odpuščen, novi trener Dor...
10.12.2017 | Evropske lige
Peter Bosz: To je verjetno moj...
9.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Kicker in Bild sta v teh dneh v fokus vzela slovenskega reprezentančnega napadalca Tima Matavža, ki je bil letos poleti rekorden nakup nemškega prvoligaša Augsburga. Slednji je nizozemskemu velikanu PSV iz Eindhovna plačal tri milijone evrov. Matavž je v Augsburg prišel z željo in ciljem, da bi zabil čim več golov. Doslej je zabil dva. Da pa bi jih zabil več, bi seveda moral igrati. Njegova težava pa je v tem, da ne igra veliko. Doslej je v začetni enajsterici Augsburga namreč začel le eno prvenstveno tekmo, še na štirih pa je v igro vstopil s klopi za rezervne nogometaše. Od možnih 630 minut jih je Matavž v dresu svojega novega kluba odigral le 167. 

Zaradi Matavževega nerednega igranja se v tistem delu javnosti, ki podrobneje spremlja Augsburg, sprožajo številna vprašanja. Direktor Augsburga Stefan Reuter, sicer nekdanji nemški reprezentant, nekdanjega nogometaša Gorice ščiti. "Tim na treningih dela dobro. Le vprašanje časa je, kdaj bodo prišli njegovi zadetki. Poleg tega je seveda dva že zabil. Je pa res, da je bil na Nizozemskem vajen drugačne igre. Tam je lahko ostajal spredaj in čakal na svojo priložnost. Pri nas mora več sodelovati v igri, vendar sem prepričan, da nas bo že kmalu razveseljeval," pravi Reuter. 

Trener Markus Weinzierl pa opozarja, da Matavž v Augsburg ni prišel najbolje telesno pripravljen: "Tim je imel, ko je prišel k nam, slabo osnovo."

Na vprašanje o telesni pripravljenosti je Matavž časniku Kicker odgovoril: "V Nemčiji je na fiziki veliko več poudarka kot na Nizozemskem. Toda privajam se, tako kot tudi igranja v obe smeri. Mislim, da sem že precej boljši kot sem bil na začetku, seveda pa lahko še precej napredujem."

Ne le v klubu, tudi v reprezentanci Matavž zaenkrat sedi na klopi. Pri selektorju Srečku Katancu je namreč prva izbira v napadu veteran Milivoje Novaković. Matavž je zato ob povratku v Nemčijo, ker je bil z reprezentanco je izpustil precej klubskih treningov, potarnal, da za njim ni ravno najboljši teden: "Pomembne so točke. Res pa je, da za menoj ni ravno najboljši teden."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
tomjaz 17.10.2014, 15:22 Prijavi komentar
to je glavni problem v slovenkem nogometu, ker se trenerji premalo posvečajo na fiziki, ko grejo v top ligo, pa imajo nekateri težave da začetku ne igrajo veliko ali celo ne igrajo in potem nekateri na koncu sploh se ne razvijejo v odličnega nogometaša.
Brainiac 17.10.2014, 13:24 Prijavi komentar
Tipo še pri klubu ne igra, pol bi pa naj za reprezentanco? Pajac, naj se zresne
Brainiac 17.10.2014, 13:24 Prijavi komentar
Tipo še pri klubu ne igra, pol bi pa naj za reprezentanco? Pajac, naj se zresne
homc666 17.10.2014, 12:30 Prijavi komentar
ti matavž si tud buranja ena ratu. namesto da bi izkoristu priložnost v psv-ju si mislu kaj si bog ratu eto ti zdj, leta grejo še mal pa boš nazaj v prvo ligo pršu. malce se k seb sprav prov dosti šans nebo več. večni talent.....sam zdj si v letih k sam talent ni več to to.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE