Uredništvo    24. marec 2015
Diego Simeone je podaljšal pogodbo z Atleticom

Zaupam v dolgoročni projekt

Vidim entuziazem. Vidim rast. Pričakujemo nov stadion. Vse to in še marsikaj drugega je na tiskovni konferenci izpostavil Diego Simeone, ki je danes podaljšal pogodbo z Atleticom. Bolje plačan le Ancelotti.
SORODNE NOVICE
Xavi: Messi je tekmovalna zver
19.10.2018 | Evropske lige
Barcelona: O Neymarju niti bes...
19.10.2018 | Evropske lige
Kraljevi pokal: Sprehod za Bar...
19.10.2018 | Evropske lige
Messijev poslovni podvig doživ...
18.10.2018 | Evropske lige
Barcelona bi znova kupovala v ...
18.10.2018 | Evropske lige
Pique namesto počitka raje pot...
18.10.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Reprezentančni premor so pri madridskem Atleticu izkoristili za svečani podpis nove pogodbe trenerja Diega Simeoneja, ki je klub v lanski sezoni popeljal do naslova španskega prvaka. Simeone se je še pred koncem sezone odločil, da bo zaustavil govorice, ki so ga selile na trenerske klopi nekaterih uglednih evropskih klubov, ki naj bi poleti iskali novega trenerja. Odločilo je - srce. Simeone je na tiskovni konferenci, ki so jo v klubu organizirali izključno za to priložnost, poudaril, da se je za to potezo lahko odločil, ker mu je bilo to omogočeno. Z drugimi besedami to pomeni, da je Atletico dovolj ambiciozen, da je v njem prepoznal potencial za razvoj svoje trenerske kariere. 

"To je pomemben trenutek za klub in za vse nas v strokovnem štabu. Trdo smo delali, da smo dosegli stabilnost, v kateri lahko ta trenutek uživamo. Svojim sodelavcem močno zaupam, oni mi tudi dajejo moč, da nadaljujem s svojim delom. Še vedno se spomnim tistega decembrskega klica (leta 2011, op.p.), naj spakiram stvari in pridem. Hvala vsem v klubu, igralcem, ki so tu in tudi tistim, ki jih ni več. Brez njihovega truda in zaupanja vsega tega ne bi dosegli," je dejal Simeone. Pogodbo z Atleticom je podpisal do leta 2020. Postal bo drugi najbolje plačani trener v La Ligi, za Realovim Carlom Ancelottijem, na leto pa bo prejemal kar šest milijonov evrov

"Veselimo se lahko novega stadiona. Klub raste. Tovrstne odločitev je težko sprejemati, no, jaz sem se odločil, da ostanem. Na srečo mi je bilo to omogočeno, ker vidim, da gre klub naprej, vidim, kako so ljudje zagnani za napredek. Vsi imamo radi Atletico in vsi si želimo napredovati. Vsi imamo tudi odgovornosti, trdo moramo delati, bati pa se ne smemo ničesar. Časa nas še toliko stvari. Včasih gre žoga v mrežo, včasih pač ne, kakorkoli že, mi se bomo vedno trudili," je še dodal Simeone. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Ibrakadabra 25.3.2015, 01:33 Prijavi komentar
Se strinjam s teboj Phantom.
Phantom 25.3.2015, 01:24 Prijavi komentar
Boljše kot Francov fašističen Real.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE