Uredništvo    14. februar 2018
Atletico iz Madrida je vse bolj izraelski

Wanda se umika iz Atletica

Kitajski konglomerat Dalian Wanda Group je svoj delež v madridskem Atleticu prodal izraelskemu tajkunu Idanu Oferju, ki bo po novem že 32-odstotni lastnik španskega velikana.
SORODNE NOVICE
Prodaja Ronalda je zgodovinska...
16.7.2018 | Evropske lige
Lineker: Kante bi bil idealen ...
16.7.2018 | Evropske lige
Laudrup: Hazard mi je dejal, d...
15.7.2018 | Evropske lige
Bale: Bil sem zelo razočaran
14.7.2018 | Evropske lige
Betis prepričal Williama Carva...
14.7.2018 | Evropske lige
Real Madrid: Ne načrtujemo pon...
14.7.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Iz vodstva španskega velikana Atletica iz Madrida so sporočili, da se iz lastniške strukture kluba umika kitajski konglomerat Dalian Wanda Group, ki je pred tremi leti v zameno za 45 milijonov evrov odkupil 15-odstotni delež kluba, ki ga je kasneje povečal še za dva odstotka. Wanda spreminja globalno strategijo in se umika iz svojih investicij v športu, s tem pa zapušča tudi španski klub, saj je svoj lastniški delež prodala izraelskemu milijarderju Idanu Oferju, ki je preko svojega investicijskega sklada Quantum Pacific Group ob koncu prejšnjega leta vstopil v klub.

Quantum Pacific Group bo po novem 32-odstotni lastnik kluba, večinska lastnika kluba pa še naprej ostajata Miguel Angel Gil, sin nekdanjega lastnika Jesusa Gila, in aktualni predsednik kluba Enrique Cerezo.

Ofer naj bi za Wandin delež plačal približno 50 milijonov evrov, kar pomeni, da je v zgolj nekaj mesecih za lastništvo v Atleticu odštel približno 100 milijonov evrov. Pri Atleticu so še sporočili, da Wanda še naprej ostaja sponzor kluba, saj je s klubom sklenila petletno pogodbo, po kateri bo klubski stadion nosil njeno ime v zameno za 10 milijonov evrov na leto.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Panda. 14.2.2018, 12:23 Prijavi komentar
Jst se še zdaj nisem navadu, da ni več Calderon.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE