Uredništvo    13. junij 2017
Griezmann obljubil zvestobo Atleticu

Uradno: Griezmann podaljšal

Antoine Griezmann je za svojo zvestobo Atleticu iz Madrida danes tudi uradno prejel nagrado. Boljša plača, daljša pogodba in minimalna odkupna klavzula so elementi, ki osrečujejo tako klub kot igralca.
SORODNE NOVICE
Barcelona vrgla lovke na člana...
23.2.2019 | Evropske lige
La Liga: Barcelona na peklensk...
23.2.2019 | Evropske lige
Dugarry raztrgal Atletico in S...
23.2.2019 | Evropske lige
De Jong: Barcelona je moj san...
22.2.2019 | Evropske lige
Modrić bo podaljšal z Realom
22.2.2019 | Evropske lige
Mlakar je v Madridu, Oblak pre...
21.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Pa se je zgodila še formalnost. Poročali smo že, da je Antoine Griezmann z vodstvom Atletica iz Madrida sklenil dogovor za podpis nove pogodbe, ki je medtem tudi že podpisana. Pri Atleticu so to potrdili na svoji uradni spletni strani, na kateri so zapisali, da je Griezmann svojo dosedanjo pogodbo podaljšal za eno sezono, kar pomeni, da je nova pogodba v veljavi do leta 2022. Neuradno naj bi bila v njej zapisana tudi minimalna odkupna klavzula v višini 100 milijonov evrov

Griezmann, ki se je še ne dolgo nazaj nagibal k odhodu, takrat v Manchester United, je po kazni, ki jo je Atletico prejel, obrnil ploščo in klubu hitro obljubil zvestobo. Zanjo je bil zdaj nagrajen z novo pogodbo in verjetno boljšo plačo, hkrati pa je uspel zadržati minimalno odkupno klavzulo, ki mu omogoča predčasen odhod iz kluba v primeru prave ponudbe. 

"Najprej bi se rad opravičil vsem, ki so narobe razumeli moje izjave. Odkar sem prišel sem, dajem vse od sebe za ta klub, za soigralce in trenerje. Presrečen sem, da bom še naprej z vami," je ob podpisu pogodbe dejal Griezmann, ki je po koncu sezone odpotoval v ZDA. 

Griezmann je v Atletico prišel leta 2014 in v svoji prvi sezoni na 53 tekmah dosegel 25 golov. V sezoni 2015/2016 je na 54 tekmah dosegel 32 golov in blestel posebej v ligi prvakov. Bil je igralec sezone v La Ligi, igral finale Eura v Franciji in bil izbran za igralca turnirja. Bil je tudi finalist izbora za Zlato žogo. V pretekli sezoni je Griezmann na 53 tekmah dosegel 26 golov, prispeval pa je še 12 podaj. 
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE