Uredništvo    21. maj 2018
Navijači Atletica so se poslovili od El Nina

Torresovo slovo z največjimi častmi

Fernando Torres se je na tekmi, ki je bila prežeta od čustev, drugič v svoji karieri poslovil od kluba, ki ga zapušča kot prava legenda. Njegov poslovilni nagovor je številne navijače ganil do solz.
SORODNE NOVICE
Atletico je bolj italijanski k...
19.2.2019 | Evropske lige
Novost: Španci bodo igrali fin...
19.2.2019 | Evropske lige
La Liga: Athletic je že povsem...
18.2.2019 | Evropske lige
Kapetan Girone: Zmaga je za po...
18.2.2019 | Evropske lige
Video: Girona slavi po zmagi n...
17.2.2019 | Evropske lige
Realovi porazi imajo skupen im...
17.2.2019 | Evropske lige
(foto: /)
Fernando Torres je včeraj že drugič zapustil vrste Atletica iz Madrida in čeprav bi se lahko preprečilo oba odhoda, nihče na stadionu Wanda Metropolitano niti pomislil ni na to, da si je Torres zaslužil kaj drugega kot slovo, ki pritiče le pravim klubskim legendam.

Torres je prvič Atletico zapustil, ker je potreboval večji izziv, drugič pa ga zapušča zato, ker je Atletico zanj postal prevelik izziv. Pri 34 letih "deček", ki je nekoč navijal za rdeče-bele v navijaških sektorjih, še ne bo sklenil nogomnetne kariere, zagotovo pa je zanj konec kariere na najvišjih ravneh nogometa.

Slovo je bilo spisano kot v sanjah. Torres je proti Eibarju zabil dva gola, po koncu tekme pa je sledila svečanost, na kateri je Torres nagovoril navijače z naslednjimi besedami."Rad bi se zahvalil veliko ljudem. Veliko vas je bilo, ki ste mi pomagali na tej poti. Tudi takšni, ki vas ni več tukaj, še posebej Luis Aragones. Rad bi omenil svojega dedka. Pa mojo družino, zaradi katere sem lahko izživel svoje sanje. Pa svojega očeta, ki me je naučil pravih vrednot. Hvala, oče. Mojemu bratu, sestri, ženi, ki je moj steber in ki mi vedno stoji ob strani ..."

"Vsi tisti, ki so mi svetovali, so tukaj od mojega 17. leta. Vedo, o kom govorim. Rad bi se zahvalil soigralcem, trenerjem in vsem tistim, ki so  zaslužni za to, da sem bil del te čudovite skupine. Prepričan sem, da boste slej kot prej dobili to, kar si želimo vsi. Rad bi se zahvalil celotni družini Atletica. Imel sem privilegij, da sem za ta klub odigral več kot 400 tekem. Zelo težko se je sprijazniti s tem, da je konec."


"Zakaj smo Atleti, nas velikokrat vprašajo. Težko je razložiti. Bilo mi je v veliko čast igrati za vas. Zaradi vas sem bil najsrečnejši človek na svetu," je povedal Torres, ki je za slovo navijače pozval naj še zadnjič skupaj zapojejo klubsko himno.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE