Damjan Tratnik   6. julij 2015
Bitka za Tobyja Alderweirelda

Svetniki grozijo s tožbo

Angleški Southampton in španski Atletico sta v sporu glede klavzul v pogodbi belgijskega branilca Tobyja Alderweirelda, ki je minuli sezono preživel na posoji v Angliji.
SORODNE NOVICE
Video: Volej iz sanj v Champio...
23.9.2018 | Evropske lige
EPL: Moutinho pokvaril dan Mou...
22.9.2018 | Evropske lige
Alex Ferguson danes znova na O...
22.9.2018 | Evropske lige
Matić z bogato donacijo pomaga...
22.9.2018 | Evropske lige
United je postal bolj kompakte...
21.9.2018 | Evropske lige
De Bruyne bo nazaj za derbi
21.9.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Belgijski reprezentant Toby Alderweireld je v minuli sezoni kot posojen igralec Atletica nastopal pri Southamptonu, njegove odlične predstave pa so poleg zanimanja največjih angleških klubov zanetile tudi spor med Southamptonom in Atleticom, ki se bo kot kaže razrešil šele na sodišču. Angleži trdijo, da lahko Alderweirelda po pogodbenih določilih odkupijo za 6.8 milijona funtov, Španci pa bi omenjeno klavzulo lahko lahko razvrednotili, če bi do naprej določenega datuma plačali 1.5 milijona funtov.

Angleški mediji trdijo, da Atletico tega pravočasno ni storil, zato naj bi Southampton klubu slovenskega reprezentanta Jana Oblaka zagrozil s tožbo.

V ozadju napenjanja mišic tiči predvsem poslovni interes, saj si je Alderweireld z odličnimi nastopi precej dvignil ceno in postal tarča zanimanja Tottenhama, ki naj bi bi zanj pripravljen plačati celo 25 milijonov evrov odškodnine. Pri Atleticu še niso sporočili, ali bodo nanj računali v prihodnji sezoni, saj je klub pred dnevi prodal Brazilca Joaa Miranda in ima zato trener Diego Simeone trenutno v Diegu Godinu in Joseju Gimenezu na voljo zgolj dva odlična centralna branilca. V Španiji mediji trdijo, da bo Atleticu v primeru odhoda Alderweirelda vrzel zakrpal z branilcem Anderlechta Chancelom Mbambajem.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
LI1 6.7.2015, 13:50 Prijavi komentar
OFF: Etienne Capuoe je iz Tottenhama prestopil v Watford in s tem podrl klubski rekord. Podpisal je štiriletno pogodbo.
LI1 6.7.2015, 13:39 Prijavi komentar
Baje je že sam igralec izrazil željo po ostanku v Southamptonu.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE