Uredništvo    4. julij 2014
Diego Simeone zaželel Diegu Costi kar največ sreče

Šel je tja, kamor je želel

Trener Atletica Diego Simeone želi Diegu Costi vse najboljše pri Chelseaju, hkrati pa ne dvomi, da se bo klub iz Madrida znašel tudi brez robustnega napadalca iz Brazilije.
SORODNE NOVICE
Iniesta: Coutinho in Mina bi b...
14.12.2017 | Evropske lige
Športnik leta: Jan Oblak na če...
13.12.2017 | Evropske lige
Barcelona prehiteva United za ...
13.12.2017 | Evropske lige
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Video: To zmore le Jan Oblak
10.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Za Diegom Simeonejem je sezona, ki je ne bo nikdar pozabil. To, da je z Atleticom postal državni prvak, je bil za marsikoga neverjeten čudež, za nameček pa so Madridčani igrali še v finalu pokala in tudi v finalu Lige prvakov. Veliko zaslug za uspeh ima Diego Costa, ki pa je že postal preteklost Atletica. V Braziliji rojeni in vzgojeni novopečeni reprezentant Španije je Atleticu pomahal v slovo in se preselil k Chelseaju, česar pa mu Simeone ne zameri. Še več, svojemu nekdanjemu varovancu želi kar največ sreče v novem okolju.

"Diego je odšel tja, kamor je želel, in brez kančka dvoma sem tudi sam navdušen zaradi tega, ker mu je uspelo. Obožujem ga kot igralca. Pri Atleticu mi je dal toliko, da mu bom večno hvaležen. Dal mi je vse in še več," se je 25-letniku priklonil strokovnjak iz Argentine in dodal: "Ker se je pri nas ves čas obnašal tako, kot se je, mu pri Chelseaju res želim le največ sreče. Upam, da je pred njim enkratna sezona. Je v letih, v katerih lahko še dodatno napreduje, upam, da tudi bo. Se bo moral pa hitro privaditi na novo okolje, na novega trenerja. V Costi vidim igralca v vzponu, zato sem prepričan, da bo tudi tam uspešen."

Kljub temu, da je Costa odšel, nekdanji trener Catanie ni zaskrbljen: "Pri Atleticu so odlični napadalci odhajali in prihajali, toda zdi se, da je klub vedno znal omiliti škodo, ki je nastala ob njihovi prodaji. Torres je odšel, Forlan je odšel, Agüero in Falcao tudi. Sedaj sta odšla še Costa in Villa, toda ostajamo tekmovalni. Vedno nam je šlo dobro in verjamem, da bomo našli tudi ustrezno zamenjavo za Costo."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE