Damjan Tratnik   27. december 2014
Radamel Falcao o svoji epizodi pri Atleticu

Po štirih mesecih mu je bilo jasno

Kolumbijski golgeter Radamel Falcao je priznal, da je že po štirih mesecih igranja pri Atleticu dobro vedel, da ga bo klub zaradi slabega ekonomskega stanja prodal.
SORODNE NOVICE
Atletico predstavil rekordni p...
15.10.2018 | Evropske lige
Atletico Madrid želi Bentancur...
11.10.2018 | Evropske lige
Priložnost za Nikolo Kalinića
6.10.2018 | Evropske lige
Atletico trdno v sedlu za osmi...
3.10.2018 | Evropske lige
Gelson Martins v nemilosti Cho...
3.10.2018 | Evropske lige
Oblak ima več "praznih mrež" k...
2.10.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Atletico iz Madrida je pred leti šokiral nogometno tržnico z odmevnim nakupom napadalca Porta Radamela Falcaa, za katerega so Madridčani odšteli kar 40 milijonov evrov. Z leti se je izkazalo, da je Atletico odkupil zgolj polovico vrednosti njegove pogodbe ter da je preostanek ostal v lasti različnih investicijskih skladov ter portugalskega superagenta Jorgeja Mendesa, takšna narava dogovora pa je seveda pomenila, da bo Falcao ob prvi priložnosti – ko bo zanj prispela dovolj dobra ponudba – prodan. To se je zgodilo po dveh letih, ko je francoski Monaco izrazil pripravljenost za aktivacijo njegove odkupne klavzule, Falcao, ki dandanes kot posojen član Monaca nastopa pri Manchester Unitedu, pa pravi, da mu je bilo kmalu po prestopu k Atleticu jasno, kako se bo odvijala njegova kariera.

"Vedel sem, da bom težko ostal pri Atleticu, saj je imel klub velike finančne težave. Ves čas je bilo govora o tem, da bodo morali po koncu sezone prodajati igralce, zato mi je hitro postalo jasno, da bom slej kot prej odšel. Po štirih mesecih sem že uvidel, da ne bom dolgo pri Atleticu," je povedal Falcao, ki se je nato dotaknil kritik, ki jih je požel za prestop k francoskemu Monacu.

"Noben igralec nima usode v svojih rokah. Smejim se, ko poslušam ljudi, ki pravijo, kam bi moral oditi in zakaj ne igram 'tukaj' in 'tam'. Kot da bi igralec o tem lahko odločal. Tudi jaz bi lahko vprašal novinarje, zakaj ne delajo pri CNN ali ESPN? Enako je v nogometu. Zelo redko dobiš priložnost, da odideš v ta ali oni klub. Večkrat sem bil v položaju, ko nisem dobil tega, kar sem si želel. Želel sem oditi v nek klub, nato pa sem se moral preseliti nekam drugam. Kljub temu ne obžalujem ničesar, saj sem se vsepovsod počutil odlično. Poleg tega mi je uspelo zgraditi zelo lepo kariero. Morda sta bili najboljši epizodi moje kariere pri Portu in Atleticu. Zelo sem ponosen na to, kar mi je uspelo pri teh dveh ekipah,"
je povedal Falcao.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE