Uredništvo    11. december 2016
Jan Oblak v Football Leaksu

Oblakovemu agentu del odškodnine

Razvpiti Football Leaks je zajel tudi Jana Oblaka. Del odškodnine v višini 12,5 odstotka ob morebitnem naslednjem prestopu gre Oblakovemu agentu. Ob njegovem prestopu v Atletico zaslužil tudi Jorge Mendes.
SORODNE NOVICE
Video: Girona slavi po zmagi n...
17.2.2019 | Evropske lige
Realovi porazi imajo skupen im...
17.2.2019 | Evropske lige
Boatenga doma pričakalo neprij...
17.2.2019 | Evropske lige
La Liga: Nov mrk Reala!
17.2.2019 | Evropske lige
Oblak: Agent vodi pogajanja za...
17.2.2019 | Slovenski nogomet
Če bo Barcelona takšna proti L...
17.2.2019 | Evropske lige
(foto: SPS)
Španski mediji razširjajo izsledke t.i. Football Leaksa, ki se je tokrat "lotil" vratarja madridskega Atletica in slovenske reprezentance Jana Oblaka. V oči najbolj bode podatek, ki pravi, da je od 16 milijonov evrov, kolikor je Atletico plačal za nekdanjega vratarja ljubljanske Olimpije, Benfica prejela le 9,46 milijona evrov. Preostanek denarja naj bi si, po podatkih Football Leaksa, razdelili drugi deležniki in posredniki.

Eden od teh posrednikov naj bi bil s svojim podjetjem tudi verjetno najbolj prodorni nogometni agent na svetu ta hip, Portugalec Jorge Mendes, sicer zastopnik Cristiana Ronalda. Mendes naj bi "pobasal" 20 odstotkov tega denarja, potem ko je leto pred Oblakovim prestopom sklenil takšen dogovor z Benfico. 

Še eno razkritje je zanimivo. Tiče se Oblakovega agenta Mihe Mlakarja, ki v Sloveniji javnosti praktično ni poznan. Football Leaks trdi, da naj bi ob naslednjem Oblakovem prestopu Mlakar prejel 12,5 odstotka odškodnine. Ob tem dodajmo, da je zanimanje za Oblaka nedavno izkazal londonski Arsenal.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
jankoslav 11.12.2016, 09:38 Prijavi komentar
to sta dve različni stvari, provizija od prestopa je normalna stvar, delež pri odškodnini pa ne ker v tem primeru se zbuja sum o third party ownershipu ki je prepovedan.
becar 11.12.2016, 09:32 Prijavi komentar
Ni mi jasno, kaj je to tako šokantnega. Normalno, da agenti dobivajo provizije pri prestopih. Ali je kdo mislil, da delajo brezplačno. Pa to je vse uradno v pogodbah napisano. Tu mislim, da novinarji niso razkrili prav nič. Po TV so se vpikovali v naročanje avtomobila Jana preko agenta. Ja in??? Kaj je tu narobe? Pač ima ogromno denarja in si to lahko privošči.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE