Uredništvo    12. december 2014
Atletico Madrid začel z ukrepi

Na Calderonu izbris Frente Atletica

Atletico Madrid je v izjavi za javnost tudi uradno naznanil poostrene varnostne ukrepe in prepoved simbolov navijaške skupine Frente Atletico.
SORODNE NOVICE
Valencia doživela drugi poraz
16.12.2017 | Evropske lige
Joaquin v Betis vložil več kot...
16.12.2017 | Evropske lige
Za FourFourTwo je Oblak najbol...
16.12.2017 | Evropske lige
Remi Seville zaznamoval Berizz...
16.12.2017 | Evropske lige
Iago Aspas igralec meseca v La...
16.12.2017 | Evropske lige
Simeone: Griezmannu bomo dovol...
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Pred zadnjo ligaško tekmo na stadionu Vicente Calderon v letošnjem letu je Atletico Madrid v izjavi za javnost naznanil začetek poostrenih varnostnih ukrepov, ki so prvi resnejši odgovor na dogodke izpred slabih dveh tednov, ko je pred obračunom z Deportivom v spopadih navijaških skupin v neposredni bližini madridskega stadiona izdihnil član galicijske "ultras" skupine.

Po smrti, ki je pretresla državo, so odgovorni začeli silovito izvajati prej povsem neuporabljene zakonske vzvode in klubom tudi zabičali, da bo vsakršno podpiranje nasilnih navijaških skupin pomenilo hude kazni, tudi deložiranje v nižji rang tekmovanja. 

Atletico je pred nedeljsko tekmo z Villarrealom sporočil, da ob poostrenih varnostnih ukrepih na stadionu ne bo dovoljeval nobenih simbolov ali zastav skupine Frente Atletico, ki je bila med najbolj zastopanimi v usodnih spopadih 30. novembra.

"To nedeljo, na tekmi proti Villarrealu, si želimo, da bi vsi navijači Atletica de Madrida strastno uživali v igri svoje ekipe, da bi podpirali svoje igralce brez prestanka in z maksimalnim spoštovanjem do nasprotnika," so v izjavi za javnost sporočili madridski rdeče-beli.

Dodali so, da bodo včeraj sprejeti novi varnostni ukrepi, v katere je bila vpletena tudi španska vlada, zagotavljali "normalen potek tekme", zdaj pa da bodo lažje "identificirali in nato izgnali" vse tiste, ki bi "ime Atletica de Madrida, njegove barve ali njegove objekte uporabljali za branjenje političnih, rasističnih ali ksenofobičnih idej, ki bi jih izrabili kot izgovor za nasilje".

"Na stadion ne bo dovoljen vstop s transparenti in zastavami, ki bodo predstavljale Frente Atletico, prav tako pa kakšnim drugim elementom, ki vsebuje v zakonu o športu prepovedane politične, rasistične ali ksenofobične simbole ali slogane, ki podpihujejo nasilje proti dostojanstvu fizičnih in pravnih oseb," so še dodali:

"Nazadnje - klub, igralci in strokovni štab zdaj bolj kot kdajkoli prosijo, da se vsi navijači povežejo v strastno podpiranje ekipe, toda s spoštovanjem do oseb, ekip in institucij."

Frente Atletico tako kot ostale "ultras" skupine na črnem seznamu vodstva tekmovanja sicer (uradno) nima več vstopa na stadion. Člani radikalne desničarske skupine so bili sicer prisotni tudi na zadnji tekmi aktualnih španskih prvakov v Torinu, kjer so se na fotografijah pojavljali tudi s fašističnimi pozdravi in svojimi tradicionalnimi transparenti.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE