Uredništvo    4. februar 2017
UEFA je prejela dve prijavi za organizacijo finalne tekme Lige prvakov

Finale LP na novem stadinu Atletica?

Stadion Wanda Metropolitana, novi dom španskega velikana Atletica iz Madrida, želi gostiti finalno tekmo Lige prvakov leta 2019. Edini protikandidat je nacionalni stadion v Bakuju.
SORODNE NOVICE
Liverpool ni prodrl, pri Bayer...
19.2.2019 | Evropski pokali
Gol je bil zaklet za Barcelono
19.2.2019 | Evropski pokali
Liga prvakov: Večer obetal vel...
19.2.2019 | Evropski pokali
Atletico je bolj italijanski k...
19.2.2019 | Evropske lige
Nove skrbi za Liverpool
18.2.2019 | Evropski pokali
Klopp: Bayern tako nevaren še ...
18.2.2019 | Evropski pokali
(foto: /)
Letošnji finale Lige prvakov bo premierno gostil Millenium Stadium v valižanskem Cardiffu, prihodnje leto bo ta čast doletela olimpijski stadion v Kijevu, za finalno tekmo Lige prvakov leta 2019 pa je UEFA prejela vsega dve prijavi. Prvo je predstavil azerbajdžanski Baku, ki je želi največjo klubsko tekmo na svetu gostiti na svojem novem, leta 2015 zgrajenem stadionu, drugo kandidaturo pa je vložil stadion, ki trenutno še sploh ni dokončan.

V Madridu želijo, da bi finalno tekmo leta 2019 gostil stadion Wanda Metropolitano, novi stadion madridskega Atletica, na katerem bodo Colchoneros igrali od naslednje sezone naprej. Omenjeni stadion bo sprejel približno 67 tisoč gledalcev, nacionalni stadion v Bakuju pa sprejme nekaj manj kot 70 tisoč ljudi.

Precej več kandidatur je bilo vloženih za finalno tekmo evropske lige in sicer bi omenjeno tekmo radi gostili na Dinamo Areni v gruzijskem Tbilisiju, na stadionih v Frankfurtu in Stuttgartu, na kultnem Hampden Parku v Glasgowu, novem stadionu Bešiktaša v Carigradu, stadionu Ramon Sanchez Pizjuan v Sevilli, tudi za omenjeno tekmo pa je kandidaturo vložil Baku, ki torej s svojim stadionom nastopa kar na dveh "frontah".
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE