Damjan Tratnik   21. september 2010
Ujfaluši se je zmazal

Dve tekmi kazni za Ujfalušija

Disciplinska komisija španske nogometne lige ni podlegla pritisku medijev, saj je Čehu Tomašu Ujfaluši za prekršek nad Lionelom Messijem izrekla le dve tekmi prepovedi.
SORODNE NOVICE
Atletico je bolj italijanski k...
19.2.2019 | Evropske lige
Novost: Španci bodo igrali fin...
19.2.2019 | Evropske lige
La Liga: Athletic je že povsem...
18.2.2019 | Evropske lige
Kapetan Girone: Zmaga je za po...
18.2.2019 | Evropske lige
Video: Girona slavi po zmagi n...
17.2.2019 | Evropske lige
Realovi porazi imajo skupen im...
17.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Prekršek branilca Atletica Tomaša Ujfalušija na Lionelom Messijem je danes dobil epilog. Čeh je bil od nedelje na tarči španskih medijev, ki so za grob prekršek zahtevali visoko kazen, kljub temu pa disciplinska komisija španskega prvenstva ni podlegla pritiskom. Govorilo se je celo o 12 tekmah prepovedi igranja, a se je to izkazalo za brezpredmetno pretiravanje – Ujfaluši je prejel dve tekmi prepovedi igranja in bo tako izpustil le prihajajoča obračuna španskega prvenstva proti Valencii in Zaragozi.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 14
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
molekinho 22.9.2010, 17:34 Prijavi komentar
včasih je težko reči kaj je nameren prekršek in kaj ne. zakaj bi zvezdnike bolj ščitili, če že bi morali vse igralce zaščitit in krivce mogoče le malo bolj sankcionirat recimo nekje 4-5 tekem. po drugi strani je pa res, da ti vrhunski igralci hitreje izfrustrirajo branilca, ali pa mu z driblingom umaknejo žogo in potem naleti na nogo. sicer pa jebat ga poškodbe so sestavni del športa in razlika med prvakom in drugim je lahko tudi zaradi poškodb. sam zvezdnike ne bi posebej zaščitil, ker bo potem še 453 krat več simuliranja in izsiljevanja. ostreje pa bi recimo po moje morali sankcionirat igralce tipa sergio ramos (zame eden največjih umazancev med branilci), ki je messija že na kar nekaj el classicih zaustavljal celo tekmo na robu favla in pri skoraj vsakem ni bil niti blizu žoge. ko je namen jasen je treba igralcu to preprečit, pa čeprav mogoče ne naredi favla ali pa ta ni najhujši. ponavadi je pri športu tako, da zaščitijo tistega bolj ogroženega in malo gledajo na to, da je zdravje igralcev kar najmanj ogroženo. saj bi se tudi branilci prilagodili. v NFL, NBA, NHL kar naprej spreminjajo pravila pa se jim igralci pač prilagodijo, ker nimajo druge in se v sami tekmi niti ne vidi razlike. sam sem mnenja, da bi morali malo poostriti kriterij za kartone in daljše kazni, če ne zaradi drugega, zaradi same zanimivosti nogometa. kaj ne bi bilo lepše gledati derbije brez, da je poškodovanih pol igralcev prvih ekip. saj, ko navijaš za svojo ekipo je dobro, ko se nasprotnikov pomemben igralec poškoduje, ker je večja verjetnost, da bo brez njega slabši, ampak kaj ni lepše zmagati, ko igrata 2 ekipi popolni in kaj ni večje vznemirjenje gledati derbi z vsemi zvezdniki kot pa, da imata obe ekipi po 3-6 poškodovanih prvotimcev? po moje se je malček za zamislit od kje tak boom težkih poškodb v zadnjih letih, ki jih povzročijo branilci.
real88 22.9.2010, 11:18 Prijavi komentar
V vsakem primeru je treba favle, ki so vzrok za poškodbe kaznovat z izključitvijo, če ne bomo čez dva mesca gledal same drvarje kako se lomjo na travi. Če igralc poškoduje messija al pa ronalda za 10 dni pa še ne pomen da morjo dobit prepoved igranja 2 let.Zmeri se je pa mal bl ščitl "zvezdnike", je pa res da mi gre na k¤¤¤¤ če se izsiljujejo favli za skor vsak dotik
zinedine_zidane 22.9.2010, 09:46 Prijavi komentar
evo tok kokr sm reku! čist pravilna kazen!
klyemann 22.9.2010, 09:25 Prijavi komentar
@Orcca ne filozofiraj preveč! pust ti tiste kitajčke zmešane, k majo pojma glih tolk o fuzbalu kot moja stara mama! jaz hočem, želim in zahtevam nogomet kjer so vsi enaki!!! želim si nogomet, kjer majhna Slovenija premaga Ruse in kjer mali Hercules premaga Barcelono in zato nikoli in nikakor nebom sprejel, da se kogarkoli iz kakoršnihkoli razlogov bolje zaščiti in da komurkoli sodniki kakorkoli pomagajo! pravi nogometni navdušenci ne gledamo fuzbala zarad Messija in zaradi CR-ja, če bo pa unim kurcom pohlepnim upadu promet v Aziji me pa prav boli ku***!!!
Orcca 22.9.2010, 02:21 Prijavi komentar
@lakerboy89: 1. reply sm napisu, ker sem mislu, da si gledu r. sociedad ;) Nism pa prepričan, da tale štart na Messija ni pustu posledic tud pr sodnikih. Galan (Espanyol) bi verjetn še prejšn tedn dubu rumenga za štart na CR, včeri je pa tkoj rdečga. Neki se premika.
Viljuška 22.9.2010, 01:08 Prijavi komentar
eh brezveze komentiramo tu,ker bo letos še več takih štartov :/
lakerboy89 22.9.2010, 00:50 Prijavi komentar
Drži san drugi del, prvi ne:D!! Slučajno sem vedno prost, ko Madrid igra:D!! Maš prav, sem res slabo prebral, ma je že kr pozno, pa se mi opraviči:).
Orcca 22.9.2010, 00:31 Prijavi komentar
@lakerboy89: pa dej drugič vsaj preber prov! napisu sem Real SOCIEDAD!
Orcca 22.9.2010, 00:29 Prijavi komentar
@lakerboy89: true fan (with no life)
lakerboy89 22.9.2010, 00:19 Prijavi komentar
Jaz sem si ogledal obe tekmi + tisto z Ajaxom in današnjo z Espanyolom!! :)
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE