Klemen Kos   2. december 2014
Vodstvo Atletica je sprejelo radikalno odločitev

Doživljenjski stop za huligane

Vodstvo španskega velikana Atletica iz Madrida je radikalni skupini Frente Atletico, ki je odgovorna za tragični umor navijača Deportiva iz La Corune, doživljenjsko prepovedala vstop na stadion.
SORODNE NOVICE
La Liga: Barcelona s kupom pom...
16.2.2019 | Evropske lige
Valižan Valižanu: Nauči se špa...
16.2.2019 | Evropske lige
Dvojna doza dobrih novic za Si...
15.2.2019 | Evropske lige
Valverde podaljšal z Barcelono
15.2.2019 | Evropske lige
Benzema je mentor Viniciusu
15.2.2019 | Evropske lige
UEFA bo "pretresla" Sergia Ram...
14.2.2019 | Evropske lige
(foto: /)
Vodstvo Atletica iz Madrida je vložilo ves trud v to, da bi se čim bolj distanciralo od tragičnih nedeljskih dogodkov, v katerih je po pretepu med skupinami huliganov najkrajšo potegnil 43-letni navijač Deportiva iz La Corune Francisco Javier Romero Taboada oz. Jimmy. V organiziranem pretepu radikalnih navijaških skupin oziroma ultrasov so člani radikalne frakcije Frente Atletico pretepli Jimmya, sicer člana ultras skupine Deportiva iz La Corune Riazor Blues. Jimmyja so hudo poškodovanega odvrgli v reko Manzanares, ob prevozu v bolnišnico pa je izgubil bitko za življenje in španski nogomet zavil v črnino.

Nekaj dni po tragičnih dogodkih je vodstvo Atletica sprejelo pomembno odločitev. Skupina Frente Atletico, ki ima za seboj kar 32-letno zgodovino delovanja, nikoli več ne bo imela pravice vstopa na stadion Vicente Calderon.

"Atletico je izključil skupino Frente Atletico. Po grozljivih incidentih je klub ustvaril posebno komisijo, ki je zbrala potrebne informacije in ukrepala. Po prejetem policijskem poročilu, ki je razkrilo podrobnosti incidenta in idenficiralo krivce iz skupine Frente Atletico, je bila odločitev sprejeta. Od danes naprej Frente Atletico ni več uradna navijaška skupina, prepoznana s strani kluba,"
so zapisali na spletni strani Atletica.

Kdo so Frente Atletico?
Navijaška frakcija Frente Atletico je bila ustanovljena leta 1982, danes pa naj bi imela po ocenah poznavalcev med 3 in 4 tisoč člani. Frente Atletico je največja španska "ultras" skupina, znana pa je po svojih skrajnih desničarskih političnih nazorih. Leta 1998 je bila skupina vpletena v odmeven umor navijača Real Soceieda Aitorja Zabalete, zaradi katerega je bil morilec, član Frente Atletica Ricardo Guerra, obsojen na 17 let zaporne kazni. Frente Atletico je ideološko in moralno povezan z radikalno skupino navijačev Barcelone Boixos Nois, med njegove najbolj zagonetne sovražnike pa sodita že omenjeni Riazor Blues, ki je skupina skrajne politične levice, ter Ultras Sur, radikalna skupina navijačev madridskega Reala, ki od decembra lani nima več pravice vstopa na stadion Santiago Bernabeu.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE