Uredništvo    14. november 2013
Je bil direktor Atletica iz Madrida vpleten v mafijske posle?

Direktorju Atletica grozi zapor

Direktorju Atletica iz Madrida Joseju Luisu Perezu Camineru grozi štiriletna zaporna kazen, ker naj bi pred leti v navezi z mafijskimi združbami sodeloval pri pranju denarja.
SORODNE NOVICE
La Liga: Nova groza madridskeg...
20.10.2018 | Evropske lige
Xavi: Messi je tekmovalna zver
19.10.2018 | Evropske lige
Barcelona: O Neymarju niti bes...
19.10.2018 | Evropske lige
Kraljevi pokal: Sprehod za Bar...
19.10.2018 | Evropske lige
Messijev poslovni podvig doživ...
18.10.2018 | Evropske lige
Barcelona bi znova kupovala v ...
18.10.2018 | Evropske lige
(foto: /)
Direktor Atletica iz Madrida Jose Luiz Perez Caminero je bil dolgoletni španski reprezentant in nogometaš madridskega kluba, od leta 2011 pa pri enem največjih španskih klubov opravlja tudi ugledno funkcijo direktorja in je posredno zaslužen za nekatere kadrovske poteze, ki so se v zadnjih letih izkazale kot nadvse uspešne. Caminero kljub temu trenutno nima prav mirnega življenja, saj so španski tožilci zanj zahtevali štiriletno zaporno kazen in plačilo 4 milijonov evrov denarne globe.

Caminera obtožnica bremeni, da je pred nastopom funkcije pri Atleticu sodeloval pri pranju mafijskega denarja. Težave so se začele, ko ga je leta 2009 policija ustavila in v njegovem vozilu našla 58.500 evrov v 500 evrskih bankovcih sumljivega izvora. Časnik El Mundo poroča, da naj bi denar Camineru predale mehiške in kolumbijske mafijske združbe, nekdanji nogometaš pa naj bi ga skupaj s 14 soobtoženimi skušal oprati tako, da bi ga zamenjal za bankovce nižje vrednosti. Caminero naj bi za tovrstno "storitev" pobral triodstotno provizijo, kriminalne združbe pa naj bi uporabile kot "kurirja" predvsem zaradi njegovih dobrih povezav s španskimi bankirji in različnimi poslovneži.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE