Uredništvo    28. september 2016
Torres bo začel proti Bayernu

Carla globoko spoštujem

Diego Simeone bo v začetno postavo Atletica za današnjo tekmo z Bayernom uvrstil Fernanda Torresa, ker potrebuje prav takšen profil igralca. Simeone je izrazil tudi globoko spoštovanje do Carla Ancelottija.
SORODNE NOVICE
Dvojna doza dobrih novic za Si...
15.2.2019 | Evropske lige
Presenetljiv zmagovalec izbora...
15.2.2019 | Evropski pokali
Rosetti: VAR je deloval odličn...
15.2.2019 | Evropski pokali
Neuer pripravljen za Liverpool
15.2.2019 | Evropski pokali
Uradno: Cholismo bo živel napr...
14.2.2019 | Evropske lige
Ajax potrdil zanimanje Juventu...
14.2.2019 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Fernando Torres je v tej sezoni začel le eno tekmo, drugo pa bo začel nocoj. Izkušeni napadalec se bo po napovedih trenerja Atletica iz Madrida Diega Simeoneja namreč znašel v udarni enajsterici za današnjo tekmo z Bayernom. "Fernando je pomemben igralec in v napadu imamo mesto zanj. Začel bo," je dejal Simeone, ki je z Bayernoom v lanski sezoni igral polfinale ter dvoboj na koncu tudi dobil. Prepričan je, da se Bayern ni veliko spremenil.

"Igralci so večinoma isti, verjetno še močnejši z Alabo in Riberyjem. Hummels je prinesel izkušnje, višino in vodstvene sposobnosti. Plus ostali odlični igralci, ki jih imajo Podobno bo kot v lanski sezoni," je dejal Simeone. 

Bayernov slog igre se je v primerjavi z lansko sezono spremenil. Za to je poskrbela menjava trenerja. Carlo Ancelotti je nekdo, ki ga Simeone globoko spoštuje. 

"Oba (Pep in Ancelotti, op.p.) sta nevarna. Organizirana in oba iščeta višek na igrišču. Zdaj je Bayern še bolj neposreden in še bolj izkorišča individualno kakovost. Tako težko bo kot lansko sezono. Carla spoštujem in občudujem. Kakšen je, je dokazal skozi kariero. Spoznala sva se še kot igralca."

Simeone pa se je na tiskovni konferenci pred današnjo tekmo dotaknil tudi nemške mentalitete, ki jo občuduje. 

"Nemški nogomet je zgled, ki mu velja slediti. Občudujem karakter Nemcev, vztrajnost in konsistentnost, ki so ju vedno imeli. Všeč mi je, kako Nemci razmišljajo."
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE