Uredništvo    21. oktober 2014
Miguel Angel Gil o statusu Jana Oblaka

Brez skrbi za Oblaka

Direktor Atletica iz Madrida Miguel Angel Gil se je dotaknil trenutnega statusa Jana Oblaka in izrazil prepričanje, da bo slednji v prihodnje pomemben člen madridskega velikana.
SORODNE NOVICE
Vombergar mukoma čez zdravnišk...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Domžale pripeljale Partizanove...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Šele zdaj je uradno: Vombergar...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Olimpija se podaja na zelo neg...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Maribor ni napredoval, ni se k...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Maribor želi vrniti Muri
22.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Direktor aktualnega španskega prvaka Atletica iz Madrida Miguel Angel Gil je v intervjuju za oddajo El Larguero na radijski postaji Cadena SER spregovoril o številnih aktualnostih iz tabora Atletica, kjer se življenje v zadnjih mesecih odvija s polno paro. V zadnjih je bilo v španskih medijih precej govora o kapitalnem vstopu kitajskega milijarderja Wanga Lija, ki naj bi preko svoje korporacije Wanda želel odkupiti 20-odstotni delež kluba, za kar naj bi po nekaterih ocenah odštel med 50 in 70 milijoni evrov. Prihod enega najbogatejših Kitajcev naj bi sledil pred tednom dni sklenjenemu dogovoru z znanim angleškim "lobistom" Petrom Kenyonom, kateremu gredo številne zasluge za internacionalizacijo blagovnih znamk Manchester Uniteda in Chelseaja.

Na igrišču pri Atleticu v zadnjih dneh ni večjih pretresov. Moštvo jutri čaka tretji nastop v Ligi prvakov proti švedskemu prvaku Malmoeju, na njem pa bo z veliko verjetnostjo zaigral tudi slovenski vratar Jan Oblak, ki v španskem prvenstvu zaenkrat še ni dobil priložnosti. Poleg Oblaka manj od pričakovanj igrata tudi francoski zvezdnik Antoine Grizemann, največja poletna pridobitev Atletica, ter Mehičan Raul Jimenez, ki zaenkrat v moštvu igra bolj obrobno vlogo. Atletico je za omenjene igralce namenil veliko denarja, a Gil kljub temu ni prav nič zaskrbljen, ker trenutno ne igrajo tako veliko, kot bi pričakovali. Prepričan je, da njihov čas šele prihaja.

"Nič ni hudega, če kdo sedi na klopi. Precej večja težava bi bil neprimeren odnos. Diego Simeone opravlja fantastično delo in on je tisti, ki bo odločil, kdaj bo prišel čas za nove igralce. Zanje ni lahko, saj traja kar nekaj časa, da se igralec prilagodi ravni naše ekipe. Diego Costa je postal izjemen nogometaš, a je pred tem potreboval pet let, da je prišel na to stopnjo. Ne dvomim v to, da bodo Griezmann, Oblak in Jimenez pri nas naredili velike kariere ter da bodo postali pomembni igralci tega kluba. Trenutno pa ne bi imelo smisla menjati nekaj, kar funkcionira zelo dobro,"
je povedal Gil.

Gil se je dotaknil tudi večkrat napovedanega poletnega povratka Fernanda Torresa, ki je koncu pristal pri italijanskemu Milanu.

"Ni res, da bi se lahko vrnil. Drži, da smo se o tem pogovarjali, vendar se nikoli nismo začeli pogajati. Diego Simeone od nas ni zahteval njegovega prihoda," je pojasnil Gil.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE