Damjan Tratnik   25. januar 2013
Lyonov vezist je želja Atletica

Atletico v pogovorih z Gourcuffom

Španski velikan Atletico se resno zanima za nekdanjega velikega zvezdnika francoskega nogometa Yoanna Gourcuffa. Španci bi si ga izposodili do izteka sezone.
SORODNE NOVICE
Video: Girona slavi po zmagi n...
17.2.2019 | Evropske lige
Realovi porazi imajo skupen im...
17.2.2019 | Evropske lige
Boatenga doma pričakalo neprij...
17.2.2019 | Evropske lige
La Liga: Nov mrk Reala!
17.2.2019 | Evropske lige
Oblak: Agent vodi pogajanja za...
17.2.2019 | Evropske lige
Če bo Barcelona takšna proti L...
17.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
"Novi Zidane", kakor so Yoanna Gourcuffa francoski mediji poimenovali po fantastični sezoni v majici Bordeauxa, s katerim je pred leti senzacionalno prekinil sedemletno vladavino Lyona, bi se v zimskem prestopnem roku lahko še drugič v svoji karieri napotil na tuje. Prvi poizkus v Milanu se ni iztekel po željah, zdaj pa se je za 26-letnega vezista resno zagrel še španski Atletico iz Madrida, ki želi v bitki za Ligo prvakov še dodatno okrepiti svoje vrste.

Gourcuff po kar 22 milijonov evrov težkem prestopu v vrste Lyona ni več uspel obuditi stare forme, za nameček pa je imel v zadnjih dveh sezonah ogromno smole s poškodbami, zaradi katerih je v lanski sezoni denimo v francoskem prvenstvu odigral vsega 13 tekem. Pri Lyonu so se svojemu najdražjemu igralci pripravljeni odpovedati, a navkljub slabi formi bi bil s finančnega vidika nakup Gourcuffa za Atletico precejšen zalogaj. Francozi so ga namreč pripravljeni za 3 milijone evrov posoditi do izteka sezone, Atletico pa se bolj nagiba k možnosti, po kateri bi se Gourcuff na stadion Vicente Calderon preselil brezplačno ter z možnostjo odkupa po koncu sezone.

"Atletico se zelo zanima za Yoanna Gourcuffa. Dejstvo je, da za Atletico plačilo odškodnine za šestmesečno posojo ne pride v poštev. Edina možnost bi bila, da se kluba dogovorita za odškodnino v primeru, če bi ga Atletico po koncu sezone želel zadržati v svojih vrstah," je povedal Gourcuffov zastopnik Nikola Franco.

Predsednik Lyona Jean-Michel Aulas je pred kratkim priznal, da bo moral Lyon poslovno izgubo nadomestiti s prodajami nekaterih najboljših igralcev, v zadnjih dneh pa so njegove napovedi že pričele dobivati jasnejšo obliko. Argentinec Fabian Monzon bo do konca sezone branil barve Fluminenseja, odlični Brazilec Michel Bastos pa naj bi bil pred vrati selitve k nemškemu Schalkeju.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE