Jan Krstovski   17. oktober 2014
Velika okrepitev v pisarnah

Atletico v napad s Kenyonom

Peter Kenyon, nekdanji marketinški guru Manchester Uniteda in Chelseaja, bo v neuradni funkciji svetovalca od zdaj deloval pri madridskem Atleticu, poročajo španski mediji.
SORODNE NOVICE
De Jong: Barcelona je moj san...
22.2.2019 | Evropske lige
Modrić bo podaljšal z Realom
22.2.2019 | Evropske lige
Mlakar je v Madridu, Oblak pre...
21.2.2019 | Evropske lige
Balu odhod Ronalda ni pomagal
21.2.2019 | Evropske lige
Oblak: Za Ronalda ni posebne p...
21.2.2019 | Evropske lige
Simeone: Pokazal sem, da imamo...
21.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Po španskih medijih se je v četrtek zvečer razširila novica, da je poslovnež Peter Kenyon postal novi svetovalec madridskega Atletica, ki želi utrditi svoj položaj na mednarodnih tržiščih. Kenyon, nekdanji šef športnega opremljevalca Umbro, se je leta 1997 preselil k Manchester Unitedu in rdeče vrage v šestih letih spremenil v klub z največjo mednarodno prisotnostjo.

Leta 2003 ga je k Chelseaju privabil novi lastnik Roman Abramovič in podobna zgodba je Kenyonu uspela tudi pri modrih. Kenyonove izkušnje in poznanstva želi zdaj izrabiti še letošnji finalist Lige prvakov, ki šele dodobra odkriva lastni potencial na tržišču. Nasploh je Vicente Calderon v zadnjih tednih živahno vozlišče najrazličnejših obrazov, več milijonov naj bi klubu prinesel tudi dogovor s kitajskim multimilijonarjem Wangom Jianlinom.

Klub je več kot očitno prepoznal potencial uspehov, ki jim jih je prinesla ekipa Diega Simeoneja, do grla zadolženi rdeče-beli pa si želijo po desetletjih življenja iz rok v usta končno postaviti trdne temelje za prihodnost.

Španski mediji so prihod Kenyona označili za pomembno potezo klubskega vodstva, čeprav dodajajo, da bo Anglež deloval zgolj kot svetovalec, a na najvišjem nivoju pri komercialnih vprašanjih in vprašanjih mednarodnih trgov. Pri sestavi ekipe naj nekdanji generalni direktor Uniteda in Chelseaja ne bi sodeloval.

Kenyon si je že dlje časa blizu s klubskim veljakom Miguelom Angelom Gilom, ki ju veže tudi "superagent" Jorge Mendes in njegovo podjetje Quality Sport Investments. Kenyona in Mendesa so povezovali in še vedno povezujejo tudi s singapurskim poslovnežem Petrom Limom, ki je že dlje časa pred nakupom Valencie.

Leta 1954 rojeni Otočan je deloval tudi v multinacionalki CAA, agenciji, ki je zastopala največje filmske zvezde v Hollywoodu, z njo pa je imelo dogovor sklenjeno tudi vodstvo Atletica, ki ga ameriško tržišče bojda še posebej privlači.

Iz kluba so za dnevnik MARCA zatrdili, da Kenyonov prihod ni povezan s kitajskim poslovnežem Jianlinom, čigar predlog za odkup 20 % deleža kluba je medtem že sprejet. Atletico ima svojo ekipo (Atletico Kolkata) tudi v novoustanovljeni indijski ligi. Rdeče-beli gredo tudi s Kenyonom zdaj v še resnejši napad na največja tržišča.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE