Damjan Tratnik   21. januar 2015
Atletico je potrdil pomemben strateški dogovor

Atletico prodira v Azijo

Vodstvo Atletica iz Madrida je uradno ovekovečilo 20-odstotno prodajo kluba kitajskemu konglomeratu Wandi in zastavilo ambiciozen pohod na azijske trge.
SORODNE NOVICE
Iniesta bo dobil kip
23.10.2018 | Evropske lige
Mourinho o Realu in Ronaldu
23.10.2018 | Evropske lige
Thiago v Barceloni? To bi bilo...
23.10.2018 | Evropske lige
La Liga: Za konec bled remi
22.10.2018 | Evropske lige
Real Madrid: Kriza z velikim K
22.10.2018 | Evropske lige
Huth: El Clasico se mi gabi
22.10.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Španski velikan Atletico iz Madrida je na včerajšnji tiskovni konferenci v Pekingu, ki se jo je udeležilo kar 200 novinarjev, uradno naznanil sklenitev sodelovanja s kitajskim konglomeratom Wanda Group, katerega vodi eden najbogatejših Kitajcev Wang Jianlin. Jianlin je preko svojega podjetja za 45 milijonov evrov odkupil 20-odstotni lastniški delež kluba, posel pa naj bi Atleticu ponujal številne poslovne priložnosti na hitro rastočih kitajskih oziroma azijskih trgih. Vstop Wande ima pomemben simbolni pomen, saj je prvič doslej velika kitajska korporacija lastniško oziroma kapitalno vstopila v vodstveno strukturo katerega od velikih evropskih nogometnih klubov.

"Sodelovanje z Wando, ki v zlato spremeni vse česar se loti, je sanjsko. Gospod Jianlin v Atletico ne prihaja z namenom, da postane njegov 100-odstotni lastnik. Preko Atletica želi pospešiti razvoj naših mladinskih akademij na Kitajskem, denar, ki smo ga prejeli od prodaje lastniškega deleža pa bo v celoti namenjen tekočemu poslovanju kluba," je ob podpisu dogovora povedal prvi mož Atletica Enrique Cerezo.

Wanda ima v Španiji že dalj čase pomembne gospodarske interese, saj je lani postala lastnica dveh pomembnih poslovnih stolpnic v Madridu. Jianlina se je pred meseci v Španiji omenjalo tudi kot potencialnega interesenta za nakup Valencie, ki pa je kasneje pristala v roka singapurškega milijarderja Petra Lima.

"Investicija v Atletico Madrid je naslednji korak v želji izbora atraktivnega portfelija za naše domače in mednarodne stranke. Veseli smo, ker bomo vplivali na nadaljnjo rast kluba in skušali še okrepiti mednarodno blagovno znamka kluba," je povedal Jianlin.

Atletico iz Madrida nastopa tudi na indijskih trgih, kjer je v krstni sezoni novoustanovljenega prvenstva nastopal z ekipo Atletico Kalkuta, ki je tudi osvojila naslov prvaka. Sklenitev sporazuma z Wando naj bi še povečala prisotnost Madridčanov na hitro rastočih trgih, v Španiji pa so prepričani, da bo sklenitev sporazuma s pomembnim strateškim partnerjem v komercialnem smislu prinesla številne dolgoročne koristi.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE