Klemen Kos   15. april 2015
Jan Oblak je danes prvo ime nogometnega sveta

Vsak dan ga bodo imeli raje

KOMENTAR: Jan Oblak je z včerajšnjo predstavo tudi v najvišjih nogometnih krogih postal nekdo z imenom in priimkom. Fanatični navijači Atletica se počasi in zanesljivo zaljubljajo vanj.
SORODNE NOVICE
UEFA zaradi žalitve Skomine pr...
22.3.2019 | Evropski pokali
Dolgoročna pogodba in selitev ...
22.3.2019 | Evropske lige
UEFA je izrekla kazen Cristian...
21.3.2019 | Evropski pokali
Barcelona bo drago zaračunala ...
21.3.2019 | Evropski pokali
City ponuja bogastvo za nasled...
20.3.2019 | Evropske lige
Mbappe: Zaradi Manchester Unit...
20.3.2019 | Evropski pokali
(foto: uradna spletna stran kluba)
"Rešitelj. Njegove parade so reševale. V obračunu ena na ena je ustavil Garetha Bala in dvakrat sijajno posredoval po strelih Jamesa. Atletico je šel na odmor z 0-0 le zaradi njega," so v oceni igralcev včerajšnje tekme zapisali pri madridskem AS. Urednik omenjenega časnika, ki je v Španiji znan kot goreči "madridista", Alfredo Relano, je v komentarju tekme zapisal, da je Oblak lastnoročno zaustavil "najboljši Madrid v tem letu". "Odličen Madrid, ki je velikokrat streljal na gol, čeprav sama igra tega ni najbolj dopuščala. In tam je bil Oblak. Sijajen, postaven vratar, ki ve, kdaj stopiti iz vrat in ki deluje mirno in zanesljivo. Imel je nekaj sijajnih parad, še posebej ob strelu Bala," je zapisal Relano, čigar mnenje ima v Španiji veliko težo.

Na Jana Oblaka smo v Sloveniji upravičeno lahko zelo ponosni. Uprizoril je enega najlepših "slovenskih" večerov v Ligi prvakov in svetu pokazal, kar doma vemo že dolgo. Jan Oblak ni le nadarjen vratar, temveč vratar s potencialom postati eden najboljših na svetu. V svoji kratki karieri lahko marsikomu služi kot vzor, saj je s potrpežljivostjo, mirnostjo in hkrati silno ambicioznostjo vsakomur vedno znova dal vedeti, da zanj ni predaje. Pa naj pred njim v vrsti stoji Damir Botonjić, Artur ali Miguel Moya. Ali pa, nenazadnje, Samir Handanović.

"El Muro" Oblak (zid – prev.) postaja referenca v nogometnem svetu in dokazuje, da so mu čevlji, ki je za seboj pustil Belgijec Thibaut Courtois, povsem prav. Čeprav deluje mirno in nekoliko zadržano, so tudi Španci začutili, da je v njem nekaj posebnega. Nekaj zaradi česar ga imajo, kot pravi prirejeni napev Gyspy King, vsak dan raje.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 7
Starejši naprej | Novejši naprej
Who? 15.4.2015, 17:26 Prijavi komentar
SLovenija odkod lep.... SLOVENCLOV tvojih!!! Pa to ni normalno. Pa kje se najdejo bumbarji, ki ne premorejo IQ na višini sobne temperature, da imajo dostop do neta. Ne glede na Oblakov talent, je Sarma še vedno veliko pred njim. A mislte, da je po naklučju najbolši igralec Interja in najboljši vratar italjanske lige. Ja trenutno je bolši tudi od Buffona. OMG kako so eni zaplankani :-(
Neroazzurr4 15.4.2015, 16:52 Prijavi komentar
Seveda, dejmo zdaj pljuvat Handanovića ja...pizda ste smotani, res da je Oblak začel kazati tudi v Evropi da ni kr en tko, da ima potenical ampak Handanović je še zmeraj pred njim. Oblak kaže to v zadnjih igrah, medtem ko Handanovič že nekaj časa, da 11metrovk ne omenjam, v tem segmentu Handanović poje vso vratarsko karavano v svetu. Namesto da bi se veselili da imamo za reprezentanco glede vraterjev 20 let mirno moramo tolčt ..da bog da se z večerjo zadavte.
Ibrakadabra 15.4.2015, 15:36 Prijavi komentar
Ob tej priložnosti, ko naš slovenski ponos brani v življenjski formi, bi rad vse ljudi na tem forumu in nasploh v Sloveniji pozval, da naj ne podcenjujejo enega najboljših vratarjev na svetu zadnjih let gospoda Samirja Handanovića, bodimo veseli da imamo 2 top vratarja na svetu, po katerima se kovca tudi največjim velesilam svetovnega nogometa. Hvala za razumevanje!
tomdro 15.4.2015, 14:09 Prijavi komentar
zIgAA14 - in kaj je po tvojem narobe s Handanovićem? Je po tvoje nepošteno prišel do tam kjer je? Smešen si s to izjavo.
Rosonero11 15.4.2015, 14:09 Prijavi komentar
A ne pomen El Muro, stena?
Dinho8O 15.4.2015, 14:01 Prijavi komentar
Dokler ne naredi napake...takrat pa udri po njemu.
zIgAA14 15.4.2015, 13:13 Prijavi komentar
Oblak je lahko vzor Samirju !
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE