Jan Krstovski   20. maj 2014
"Vedno je potrebno verjeti... In mi verjamemo!"

Potrebno mu je le slediti

Camp Nou je bil že praktično prazen, polna je bila le tribuna ob zelenici, kjer so se navijači Atlética zbrali, da bi od blizu pozdravili svoje junake. Diego Simeone je s pogledom iskal le eno osebo - Dona Carlosa, svojega očeta.
SORODNE NOVICE
De Jong: Barcelona je moj san...
22.2.2019 | Evropske lige
Modrić bo podaljšal z Realom
22.2.2019 | Evropske lige
Mlakar je v Madridu, Oblak pre...
21.2.2019 | Evropske lige
Balu odhod Ronalda ni pomagal
21.2.2019 | Evropske lige
Oblak: Za Ronalda ni posebne p...
21.2.2019 | Evropske lige
Simeone: Pokazal sem, da imamo...
21.2.2019 | Evropske lige


Diego Pablo Simeone
je družinski človek. Argentinski čudodelec, ki je z Atléticom Madridom v letošnji sezoni epsko prekinil monopol Reala iz Madrida in Barcelone v španski ligi, mestnim tekmecem pa lahko pred nosom spelje tudi tako želeno "La Décimo", nikoli ni skrival velike bolečine v srcu, ki jo občuti vsakič, ko zasliši glas svojih najbližjih.

Na nedavnem klubskem dogodku, kjer je Atlético predstavil prenovo povezanosti s socialnimi omrežji, so Simeoneja do solz ganila nepričakovana posneta sporočila njegovih otrok, ki so mu izrekli dobrodošlico kot novemu uporabniku Twitterja.

"Vedno je potrebno verjeti … In mi verjamemo!" je v zgodovinskem prvem tvitu ob svoji fotografiji nato zapisal Simeone. Atlético je verjel do konca in vera je bila manj kot dva tedna kasneje poplačana z naslovom državnega prvaka, prvim po 18 letih. Malo objemov je bilo v zgodovini nogometa tako nabitih z emocijami, kot ravno tisti sobotni, ki sta ga na Camp Nouu uprizorila oče in sin Simeone.

Ob ponarodelem skandiranju svojega imena je na že dodobra izpraznjenem Camp Nouu "El Cholo" iskal le eno osebo - očeta Dona Carlosa, ki je posebej za tekmo pripotoval iz Buenos Airesa in s solznimi očmi v prvi vrsti dočakal objem s sinom.

"Prelepo, prelepo ... Zelo sem srečen. Radi ga imajo. Ga spoštujejo, razumejo …" je dejal ponosni oče. Simeone je kmalu po tekmi sedel nazaj na klop katalonskega hrama in težko zadrževal širok nasmešek. Prvi klic je bil znova namenjen družini, s katero je ves ta čas po prihodu v Španijo leta 2011 redno obedoval. Kako le, če jih loči več tisoč kilometrov, se vprašate? Enostavno - namesto njega je v Buenos Airesu za mizo sedel računalnik, na ekranu pa Simeone, ki ni želel zamuditi niti najmanjše podrobnosti iz vsakdana svojih najbližjih, s katerimi je tako iz dneva v dan preživljal dragocene skupne minute.

"Facetime in te moderne reči nam dovoljujejo, da smo si bližje," je v obširnem marčevskem intervjuju za revijo Jot Down razlagal Simeone: "Računalnik damo na mizo, oni v Argentini in jaz v Madridu, nato pa govorimo, medtem ko obedujemo, kot bi bili skupaj. Včasih to počnemo zvečer, včasih pa zjutraj. Ko mi rečejo, da želijo govoriti z menoj, sem tam. Redno govorimo, kličem jih pred tekmami, preden gredo v šolo, zvečer, preden gredo spat … Ni te tam, to je realnost, toda verjamem, da v sebi vedo, da je očka srečen. Prvič ne živimo skupaj. Ko so z menoj tukaj, je to nekaj neverjetnega, včasih tega nismo čutili, ker smo bili ves čas skupaj. Želim, da čutijo, da sem blizu. "

Ni naključje, da tudi Simeonejev Atlético spominja na družino. Vrednota boja za svoje najbližje, v tem primeru soigralce, je pri rdeče-belih tako jasno izražena, da pobira simpatije po celotni zemeljski obli. Praktično identično ekipo (Radamela Falcaa je zamenjal David Villa), ki je še pred leti tavala v spodnji polovici La Lige, je Simeone uspel prepeljati na svojo pot, pot uspehov in, kar je najbolj pomembno, nepričakovanih lovorik za obubožani klub.
Diego Simeone
(foto: Getty Images)

"Ne da se razložiti načina, na katerega se lahko prepriča ekipo. Imam neko energijo in lahko jo sprejmeš ali ne, mi slediš ali ne, a ne da se razložiti tega, kaj nekoga naredi za vodjo," je svoje skrivnosti za Jot Down razkrival Simeone: "Ali mi slediš ali ne. Jaz ne sprejmem, da nekdo dela na nek način, živi pa na drugega. Vedno moraš delovati na enak način. Če si lažen, potem si lažen do svoje družine in do svojega dela. Če si oportunist, kakor pravite vi, boš v nekem trenutku želel izkoristiti nekoga, ki ti je blizu. Ljudje so vedno enaki, zato je način življenja potrebno prenesti v svoje delo in biti naraven. Jasno je, da so trenutki, v katerih je potrebno zaznamovati pot, tako kot pri svojih otrocih. Z njimi ne govoriš vedno enako, tudi s svojimi prijatelji se včasih boriš, in če jim ne rečeš nekaterih reči v obraz, se oddaljijo in na koncu jih izgubiš. V nogometu je enako. Če igralcu ne rečeš nekih reči, se bo oddaljil, na koncu pa ga boš izgubil."

Atlético je v svojih najboljših izvedbah letos deloval, kot bi bilo na igrišču enajst Simeonejev. Argentinec je s pomočjo predanih varovancev uveljavil svojo filozofijo, ki je bila zgrajena tudi na poznavanju astroloških znamenj. Biku Simeoneju (28. 4. 1970) so namreč najbolj všeč - dvojčki!

"Res je, da me zanima astrološko znamenje igralca, preden ga pripeljem v klub. Značilnosti in osebnosti so si podobne," se glasi ena zadnjih Argentinčevih skrivnosti: "(Novinarki, op. a.) Katero znamenje ste? Dvojček? Vidi se, tako agresivni … Spremenljivi. Intenzivni. Značilnosti ljudi so si glede na horoskop podobne, temu namenjamo pozornost, da bi iz njih izvlekli kar največ. Je katero znamenje za nogometaša boljše od drugega? Meni so všeč pogumni. "
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 9
Starejši naprej | Novejši naprej
Red Devil 21.5.2014, 08:54 Prijavi komentar
Vrhunski igralec ki postaja vrhunski trener...
Dinho8O 20.5.2014, 18:56 Prijavi komentar
Zelo zanimiv intervju...zelo iskren.
ibrahim-pasa-fenerbahce-sari-kanarya 20.5.2014, 14:33 Prijavi komentar
simone je dobesedno zacaru ocaru atletica dobra vila je bil letos z atleticom
Rosonero11 20.5.2014, 14:16 Prijavi komentar
Kar zanimivo tole...
pfc1 20.5.2014, 13:37 Prijavi komentar
Super jaz sem dvojček, se vidimo naslednjo leto v Atleitku hehe.
pfc1 20.5.2014, 13:32 Prijavi komentar
Poklon velikemu El Cholu, on je še en dokaz, da so Argentinci najbolj uspešen nogometni narod, Aguante Argentina !
fcb.fan 20.5.2014, 12:10 Prijavi komentar
Piksi jaz bi storil enako. To verjetno pomeni, da ne bo dolgo deloval v Evropi, ženo in otročičke pripeljat v Evropo je pa tudi tako tako, lahko se preveč razvadijo, predvsem ženičke, kar pripelje do raznih afer itd. Verjemi, če ve kdo kaj dela, je to Simeone ;)
piksi 20.5.2014, 11:26 Prijavi komentar
Toliko denarja,družina pa v Argentini,nekaj kar nikoli ne bom razumel.
time flies like an arrow fruit flies like a banana 20.5.2014, 09:52 Prijavi komentar
dor člank, zanimiv, lp
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE