Uredništvo    9. maj 2012
Diego Simeone in Marcelo Bielsa pred finalom lige Europa

Popravnega izpita ni

Diego Simeone je pripravljen na Athletic, vendar se dobro zaveda, da je v finalu možno vse. Podobno kot Marcelo Bielsa, ki upa, da bo baskovski dolgoletni projekt danes požel sadove svojega dela.
SORODNE NOVICE
Atletico predstavil rekordni p...
15.10.2018 | Evropske lige
Atletico Madrid želi Bentancur...
11.10.2018 | Evropske lige
Zagrebški Dinamo trepeta pred ...
8.10.2018 | Evropski pokali
Priložnost za Nikolo Kalinića
6.10.2018 | Evropske lige
Milan slavil 200. v Evropi
5.10.2018 | Evropski pokali
Dinamov evropski junak: Izet H...
5.10.2018 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Nocojšnji obračun Athletica iz Bilbaa in Atletica iz Madrida bo tudi obračun učitelja in učenca. Dveh Argentincev. Athletic s klopi vodi Marcelo Bielsa, Atletico pa Diego Simeone. Slednji upa, da mu bo uspelo, potem ko je dvakrat pokal UEFA osvojil kot nogometaš, zdaj lovoriko, preimenovano v ligo Europa, dvigniti še kot trener. 

"Zmagati je vedno lepo. Morda sem kot trener bolj miren. Kot nogometaš si lahko bolj spontan in instinktiven, kot trener pa imaš psihološke prijeme za ekipo. Pravzaprav gre za isto stvar, v istem trenutku občutiš srečo, odgovornost, vse skupaj je polno čustev, razlika je le ta, da igralec igra, trener pa ne. Trener veliko več razmišlja, zanj ima dan 25 ur, sam ves čas razmišljam o Atleticu," pravi Simeone, ki lahko postane šele tretji človek, ki bi lovoriko v drugem najmočnejšem evropskem pokalu laho osvojil v vlogi igralca in trenerja. 

"Morali bomo biti kompaktni in hitri, osredotočenost bo morala biti večja kot v ligi. Ker igramo proti španskemu klubu, to pomeni, da se dobro poznamo. Najboljše pri vsem skupaj pa je to, da je to zelo pomembno za španski nogomet," španski finale ocenjuje Argentinec, ki Athletic neizmerno spoštuje: "Igrajo intenziven, neposreden nogomet, so hitri in pogumni. Ni jih strah igrati svoj nogomet, tudi, ko igrajo v gosteh. Tako igrajo že celotno sezono in glede na to, kako dobro jih poznam, vem, da bodo tudi tokrat igrali tako. Njim je vseeno, prijateljska tekma ali finale."

Simeone Bileso dobro pozna, vendar ne verjame, da mu bo to nocoj kaj pretirano pomagalo: "Igralci so tisti, ki igrajo, jaz samo stojim ob igrišču. Kdor je že igral takšno tekmo, potem dobro ve, kaj pričakovati, toda to ti ne prinese nič."

Bielsa: Simeone bo lačen
Macelo Bielsa si prav tako želi zmage. Finale je, kot ugotavlja, nekaj posebnega in edinstvenega: "Finale je nekaj edinstvenega, samo ena tekma je, to je ta razlika. Morali se bomo spopasti z željo fanta, ki je šele začel trenersko kariero, vendar ima bogate igralske izkušnje." 

"V takšnem klubu kakršen je Athletic, je sedanjost vedno vezana in primerjana s preteklostjo, to je organizacija, ki hrani sama sebe. Kdor je zastavil takšno politiko kluba, je naredil dobro delo. Na nas je, da izkoristimo, kar je klub naredil. Imamo mlade igralce, velika večina je bila vzgojenih tu," je poudaril Bielsa. 

"Vse emocije, ki se kopičijo, je treba pretvoriti v tekmo. Finale je en sam, popravnega izpita ni," še dodaja Argentinec. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
urbareal 9.5.2012, 11:23 Prijavi komentar
bielsa bo zmagu ;-)
CFB-NKMB 9.5.2012, 11:01 Prijavi komentar
Osebno privoščim obema kluboma, trenerjema in vsem igralcem.. Naj enostavno zmaga boljši nasprotnik..
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE