Uredništvo    10. maj 2012
Marcelo Bielsa poklapan po porazu Athletica

Odgovornost je njegova

Končna razlika ni realen odraz kvalitete obeh klubov, je po finalu lige Europa dejal trener Athletica Marcelo Bielsa, ki je prevzel odgovornost za poraz svojih varovancev proti Atleticu iz Madrida.
SORODNE NOVICE
Benjamin Verbič v ekipi redneg...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga Europa: Benjamin Verbič p...
11.12.2017 | Evropski pokali
Astana noče podaljšati s trene...
8.12.2017 | Evropski pokali
Matjaž Kek s skalpom Milana za...
8.12.2017 | Evropski pokali
Ni denarja, ki bi kupil atmosf...
8.12.2017 | Evropski pokali
Bane Ivanović v slogu najboljš...
8.12.2017 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Athleticu ni uspelo. Klub, ki še nikoli v svoji zgodovini ni izpadel iz španske lige, ostaja brez evropske lovorike. Za ekipo iz Bilbaa je bil usoden tekmec iz Španije - Atletico iz Madrida je v finalu lige Europa v Bukarešti slavil kar s 3:0, v taboru Athletica po koncu obračuna pričakovano niso mogli skriti ogromnega razočaranja. Oči so bile objokane, pogledu potrti, glave povešene. Poraz v finalu je pač vedno še kako boleč.

"Nismo pričakovali takšnega rezultata. Prav tako nismo pričakovali, da bo takšna močna razlika med tem, kar smo lahko storili in kar smo pričakovali, da bomo. Ključ je bil, da je Atletico igral, tako kot je želel. Mi pa ravno obratno. In to je bila velika razlika," je bil po tekmi razočaran tudi trener Athletica Marcelo Bielsa, ki ga je v kozji rog ugnal precej mlajši rojak Diego Simeone. "Želeli smo igrati na naš način, toda ni nam uspelo. In za to se čutim osebno odgovornega. Tolažbe preprosto ne more biti v takšnem trenutku in povsem logično je, da so igralci takšni, kot pač so. Obupani so, saj pač niso dosegli cilja. Razlika je sicer prevelika, ni realna. Vsaj glede na to, kar sem videl. Videl sem naslednje: Atletico je imel osem priložnosti in je zabil tri gole, mi smo jih imeli devet, a nismo dosegli nobenega. Žal mi je, ker razlika, ki je bila vidna na igrišču, ni razlika, ki dejansko obstaja med nami. Nismo se dobro branili, nismo bili odločni v napadu, bili smo manj, kot smo lahko. In to je vsekakor moja odgovornost," je zaključil 56-letni nekdanji selektor Argentine.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE