Damjan Tratnik   16. avgust 2010
Kdo bo novi trener angleškega prvoligaša Aston Ville?

Ponuja se tudi Maradona

Sven Goran Eriksson, Diego Armando Maradona, Martin Jol, Steve Bruce ali kdo drug? Navijači Aston Ville se sprašujejo, kdo bo na njihovi trenerski klopi zamenjal Martina O'Neilla.
SORODNE NOVICE
Eriksson zapušča Slone
2.8.2010 | Mednarodni nogomet
Wenger: Sanchez je pred vrati ...
18.1.2018 | Evropske lige
Liverpool je Grujića posodil v...
17.1.2018 | Evropske lige
Uradno: Walcott je Evertonov
17.1.2018 | Evropske lige
General Otamendi bo še dolgo p...
17.1.2018 | Evropske lige
Newcastle ostaja v primežu Mik...
17.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Potem ko je severnoirski strokovnjak Martin O'Neill nepričakovano odstopil le nekaj dni pred začetkom nove sezone v Premier League, so se seveda pojavila številna vprašanja o tem, kdo ga bo zamenjal na klopi kluba iz Birminghama. Nekateri pravijo, da je prvi favorit Sven Goran Eriksson, toda sedaj se je iz ozadja v ospredje prebil še en zelo zanimiv kandidat: Diego Armando Maradona. Dosedanji selektor Argentine se je prek svojega zastopnika kar sam ponudil vodstvu Aston Ville.

"Diega zelo privlači angleški nogomet, prav tako mu je všeč način življenja v vaši državi. Vem, da bi se z veseljem preselil na Otok," pravi Walter Soriano in nadaljuje: "Maradona obožuje angleško podeželje, prav tako tudi vaše spoštovanje do zasebnega življenja. Mislim, da bi bil v Angliji zelo srečen, še zlasti, če bi lahko ob tem vodil tako velik klub, kot je Aston Villa. Če mu je lastnik Randy Lerner pripravljen ponuditi resno ponudbo, sem prepričan, da bi bil deležen zelo pozitivnega odziva." Na spisku kandidatov za prosto delovno mesto naj bi bila sicer tudi Martin Jol, trener Ajaxa, in Steve Bruce, trener Sunderlanda.

Ob tem se je oglasil tudi Eriksson, ki je nazadnje sedel na klopi Slonokoščene obale, in umiril napovedi, da je trenutno prvi favorit za O'Neillovega naslednika. "Resnica je, da nisem imel nikakršnega stika z Aston Villo. Res je sicer, da bi se rad vrnil nazaj na trenersko klop in nobenega dvoma ni, da je Aston Villa velik klub. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, toda zaenkrat kontakta ni bilo. Nasploh pa je širom Evrope ogromno trenerjev, ki so brez kluba, zato zagotovo nisem edini, ki ga Aston Villa ni kontaktirala..." trdi Šved.

Aston Villa je sicer v prvem krogu Premier League kar s 3:0 premagala nebogljeni West Ham United, zato se je še dodatno okrepil glas nekaterih navijačev kluba, ki so prepričani, da bi moral na klopi ostati kar Kevin MacDonald. Slednji je sicer zgolj začasna rešitev po slovesu O'Neilla, toda glede na to, kako dobro je začel, zares ne bi bilo presenečenje, če bi kar ostal na klopi.

Sven Goran Eriksson
(foto: Getty Images)


Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
Stajerc 16.8.2010, 13:09 Prijavi komentar
Maradona realno gledano ni sposoben za trenerja, če nima ob sebi pomočnikov, ki opravljajo strokovno delo. Njegova vloga je tako zgolj, da skrbi za pojavo v medijih in prepoznavnost. Podobna oseba je Mourinho, s to razliko, da je on še tudi odličen trener. Tudi prihod katerega drugega trenerja bi skoraj zagotovo bil korak nazaj, saj bi se zelo verjetno spremenil sistem, ki sedaj deluje dobro in učinkovito. Takega sistema pa je sedanj trener še najbolj navajen.
baggio85 16.8.2010, 12:47 Prijavi komentar
pomoje je najbolš da dajo MacDonaldu priložnost, ker dobro pozna ekipo pa še sposobn mi deluje...zihr pa bolš ko klovn maradona
lexus 16.8.2010, 11:05 Prijavi komentar
DiiVaio : hahhaa :) sicer pa mislim, da bi bil Eriksson najboljša rešitev, Maradona je navadn glumac.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE