Anže Zajič   27. oktober 2010
Gerard Houllier svoje varovance svari pred napačnim načinom življenja

Poklic, s katerim je potrebno živeti

Vrhunski nogometaš ne more živeti tako kot navadni smrtniki, je prepričan Gerard Houllier. Trener Aston Ville pravi, da bodo uspešni le tisti, ki bodo dobesedno živeli za nogomet.
SORODNE NOVICE
Odhod Ramseya bo velika izguba...
18.2.2019 | Evropske lige
United: Savdijski princ ne bo ...
18.2.2019 | Evropske lige
FA pokal: Wolves in Palace med...
17.2.2019 | Evropske lige
Manchester City lahko osvoji v...
17.2.2019 | Evropske lige
Mourinho je ustvaril nezdravo ...
17.2.2019 | Evropske lige
Guardiola: Žal mi je, ker Mahr...
16.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V Angliji najboljši nogometaši hitro postanejo svetovni zvezdniki, ki si lahko po zaslugi svojega talenta privoščijo prav vse, kar si zaželijo, hkrati pa postanejo tudi medijski sila zanimive osebnosti. Včasih se s takšnim pritiskom ni lahko kosati, marsikdo pogori in zaradi številnih zunanjih dejavnikov ne doseže tega, kar mu mnogi napovedujejo. Gerard Houllier, trener Aston Ville, svoje varovance svari, da bodo pod njegovim vodstvom uspešni le tisti, ki bodo živeli s svojim poklicem in se ne bodo prepuščali razvadam navadnih smrtnikov.

"Možnosti bodo imeli le tisti, ki bodo stoodstotno osredotočeni na svoje delo," svari nekdanji trener Liverpoola in nadaljuje z razpredanjem: "Če stopiš z začrtane poti, če greš ven, če popivaš, preživljaš noči v nočnih klubih, ti to vsekakor ne pomaga. Za svojo službo moraš živeti. Kariera nogometaša med 20 in 30 letom je precej drugačna od karier navadnih ljudi. Ostali imajo službe, ki jim dovoljujejo določeno mero dopusta, če so pridni, si morda lahko kupijo hišo in avto. Toda v nogometu je drugače. Vrhunski nogometaš si lahko vse privošči že praktično takoj. Ostali imajo življenje tudi izven svojih služb, pri nogometaših se vse vrti okoli nogometa. In prav zaradi tega se marsikateri zakon nogometaša predčasno razbije. Ponavadi se pač poročajo z mladimi puncami, puncami, ki bi se rade zabavale, ki bi rade ponočevale in hodile v restavracije. Toda življenje nogometaša, ki igra na vsake tri dni, se mora vrteti predvsem okoli doma, kjer se mora sproščati, počivati in morda gledati televizijo. Če imaš rad nogomet, moraš zanj živeti vsaj deset let. V tem primeru boš morda nekoliko podaljšal svojo kariero. Uživaš pa lahko kasneje, recimo v službi televizijskega komentatorja. Biti trener je prav tako preveč stresno in naporno."

63-letnik se je na Villa Park sicer preselil letos, ko je zamenjal Martina O'Neilla, pred tem pa je vodil tudi Lyon, Francijo, Paris Saint Germain in Nice.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE