Damjan Tratnik   26. november 2014
Darren Bent se seli na dno druge angleške lige

Nekoč najdražji danes drugoligaš

Najdražji nogometaš v zgodovini Aston Ville Darren Bent bo svoj izgubljen instinkt za doseganje golov obujal v drugi angleški ligi v majici Brightona.
SORODNE NOVICE
Mourinho je ustvaril nezdravo ...
17.2.2019 | Evropske lige
FA pokal: City zlahka v četrtf...
16.2.2019 | Evropske lige
Guardiola: Žal mi je, ker Mahr...
16.2.2019 | Evropske lige
Za sarkastičen aplavz sodniku ...
16.2.2019 | Evropske lige
Dvojni udarec za Manchester Un...
15.2.2019 | Evropske lige
Ekspresni dvig plače za Korejc...
15.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Angleški napadalec Darren Bent, še vedno najdražji nogometaš v zgodovini Aston Ville in nekoč najdražji igralec v zgodovini Tottenhama, zapušča elitno Premier League in se vsaj za en mesec seli v "klet" druge angleške lige, kjer bo nase nadel majico trenutno 20. uvrščene ekipe na lestvici Brightona. Tridesetletni Bent je v svoji karieri v majicah Ipswicha, Charltona, Tottenhama, Sunderlanda, Aston Ville in Fulhama na 463 tekmah dosegel kar 185 zadetkov, navkljub temu, da šteje "šele" 30 let, pa se zdi, da je njegova zvezda v zadnjih dveh letih povsem zbledela.

V lanski sezoni je na posoji pri Fulhamu dosegel vsega tri zadetke, še bolj klavrno pa je začel letošnjo sezono, v kateri je v majici Aston Ville nastopil na zgolj šestih prvenstvenih tekmah, na katerih še ni dočakal zadetka. Bent, sicer tudi 13-kratni angleški reprezentant, bo propadajočo kariero skušal obuditi pri Brightonu, s katerim je podpisal enomesečno pogodbo.

Bent velja za enega najdražjih nogometašev v zgodovini angleškega nogometa, saj je Tottenham leta 2007 zanj Charltonu odštel skoraj 25 milijonov evrov, leta 2011 pa je globoko v žep zanj segla tudi Aston Villa, ki je Sunderland zanj odštela zanjo še danes rekordnih 22 milijonov evrov.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE