Uredništvo    6. junij 2018
Nekdanji evropski prvak v hudih težavah

Aston Villi grozi finančni kolaps

Padli angleški velikan Aston Villa ni pravočasno poravnal svojih davčnih obveznosti v višini 4.8 milijona evrov, s čimer se uresničujejo temačne napovedi, da klubu v najhujšem primeru grozi celo stečaj.
SORODNE NOVICE
Bo Premier League vodil Španec...
21.2.2019 | Evropske lige
Mane je podoživel grozoto s te...
21.2.2019 | Evropske lige
Fellaini: Ne, res nisem na Kit...
21.2.2019 | Evropske lige
Emery: Ozil odloča, kaj bo sto...
21.2.2019 | Evropske lige
Ederson brez ene same obrambe
21.2.2019 | Evropske lige
Pri Tottenhamu so se razveseli...
21.2.2019 | Evropske lige
(foto: /)
Evropski prvak iz leta 1982 Aston Villa je v kvalifikacijah za uvrstitev v Premier League doživel tako usoden poraz, da se je močno zamajala celotna stabilnost kluba, ki se je znašel pred sila negotovo prihodnostjo. V padlem velikanu iz Birminghama so že pred tekmo proti Fulhamu priznavali, da bi imel lahko poraz katastrofalne posledice, zdaj pa se že počasi rišejo ruševine nad klubom, ki je iz angleške elite izpadel pred dvema letoma.

Časnik Telegraph poroča, da morajo v klubu do konca tedna plačati davčne obveznosti v višini 4.8 milijona evrov, v kolikor tega ne bodo storili pravočasno, pa bi se lahko zgodila vrsta mračnih scenarijev. Predsednik in lastnik kluba, kitajski poslovnež Tony Xia, ima po poročanju omenjenega časnika težave z likvidnostjo, zaradi ukrepov kitajske vlade pa ima tudi veliko težav s prenosom denarja iz države. Vse to močno vpliva na finančno operativnost kluba, ki ima še vedno malodane prvoligaške stroške obratovanja, zato bodo bržčas potrebni precej radikalni ukrepi. Prvi bo skoraj zagotovo prodaja doma vzgojenega zvezdnika Jacka Grealisha, omenja pa se tudi možnost, po kateri bi klub prodal svoj trening kompleks, ki je ovrednoten na 30 milijonov funtov.

Lastnik kluba je vmes že odpustil direktorja Keitha Wynessa, ki je z delom nastopil skladno z njegovim prihodom v klub, Xia pa je še pred tednom dni izjavil, da bo Villa v primeru neuspeha proti Fulhamu pod močnim udarom finančnega fair playa in da bodo potrebne radikalne spremembe.

"V zadnjih dveh sezonah smo zelo veliko investirali, žal pa sobotni poraz pomeni, da moramo marsikaj spremeniti. Nihče si tega ne želi, vendar pa nas le spremembe lahko vrnejo v želene tirnice in to pomeni, da bomo vsi, ki smo povezani s tem klubom, morali nekaj žrtvovati. Ne glede na to, kakšne bodo te spremembe, si želim, da bi v našem klubu še vedno vladala enotnost in da bomo skupaj prebrodili ovire. Naš končni cilj se ni spremenil in ne glede na to, kako dolg in zahteven bo ta proces, sem prepričan, da bomo na koncu uspeli," je povedal Xia.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE