Uredništvo    30. november 2017
Se Arsenal že pripravlja na življenje po Arsenu Wengerju?

Wenger: Nakupe igralcev nadziram jaz

Arsene Wenger vztraja, da bo novi šef ogledniške službe pri Arsenalu, Sven Mislintat, odgovarjal njemu in ne izvršnemu direktorju Ivanu Gazidisu.
SORODNE NOVICE
Gol je bil zaklet za Barcelono
19.2.2019 | Evropske lige
Srbi so izglasovali VAR, kaj p...
19.2.2019 | Mednarodni nogomet
Preveč je cirkusa, Prosinečki ...
19.2.2019 | Mednarodni nogomet
De Gein agent ogroža dogovor z...
19.2.2019 | Evropske lige
Abramovič bo Sarriju dal še Ma...
19.2.2019 | Evropske lige
FA pokal: Znova zahteven žreb ...
19.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Prevetritev Arsenalovih pisarn se nadaljuje. Novemu vodji oglednikov Svenu Mislintatu se je v torek pridružil Raul Sanllehi, ki zapušča tabor Barcelone in bo na severu Londona nadziral pogajanja ob prestopih nogometašev. Mislintat se je Arsenalu iz Borussie Dortmund pridružil na začetku meseca, s tem pa sta izvršnemu direktorju angleškega prvoligaša Ivanu Gazidisu po ocenah medijev uspela dva odmevna ulova, s katerima želijo "topničarji", ki ne slavijo kot najboljši pogajalci, izboljšati svoj položaj na nogometni tržnici.

A na vprašanje sedme sile, če bo Mislintat bolj kot z Wengerjem pri nakupih novih nogometašev sodeloval z Gazidisom, je bil Wenger neomajen.

"Z mano (bo sodeloval, op. a.). Ivan nima nič z nakupovanjem igralcev," trdi Wenger. "Danes mislim, da imamo v Angliji strukturo, v kateri se poznamo vsi, pripeljali pa smo nekoga z mednarodnimi izkušnjami. Zato smo sprejeli to odločitev."

Mnogi so mnenja, da je prevetritev pisarn zgolj priprava Arsenala na življenje po Wengerju, čeprav je francoski strateg nazadnje podaljšal pogodbo s klubom, ki mu je zvest že več kot 20 let. Maja je podpisal za dodatni dve leti, čeprav so navijači glasno protestirali ob osvojitvi skromnega petega mesta v Premier League v minuli sezoni.

Prihod Sanllehija je dvignil še nekaj dodatnih obrvi, saj bo prevzel naloge enega Wengerjevih največjih zaupnikov v klubu Dicka Lawa. Pri Arsenalu so poleti pripeljali tudi strokovnjaka za pogodbe Hussa Fahmyja, medtem ko so dosedanjega vodjo ogledniške službe Steva Rowleyja vse od prihoda Mislintata bojda precej razbremenili, osredotočil se je bolj na mlade nogometaše, kmalu pa naj bi se udi upokojil.

"Imamo Hussa, ki je vrhunski profesionalec, a se nam je šele pridružil. A opravlja odlično delo, visoko ga cenim. A še vedno potrebujemo (glavnega pogajalca, op. a.),"
dodaja Wenger.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE