Uredništvo    11. maj 2018
Arsene Wenger o prihodnosti evropskega nogometa

Wenger: Evropska super liga je neizogibna

Arsene Wenger je na svoji zadnji redni tiskovni konferenci spregovoril o viziji evropskega klubskega nogometa in izrazil prepričanje, da je velika evropska "superliga" zgolj še vprašanje časa.
SORODNE NOVICE
EPL: Arsenal slavil že desetič...
22.10.2018 | Evropske lige
City vrgel lovke na dva bisera...
22.10.2018 | Evropske lige
Christensen preko očeta grozi ...
22.10.2018 | Evropske lige
Jose Mourinho išče molja v sla...
22.10.2018 | Evropske lige
Manchester United: Daleč so še...
22.10.2018 | Evropske lige
Dobri stari Jose Mourinho
20.10.2018 | Evropske lige
(foto: /)
Angliji ideje o t.i. evropski superligi obravnavajo bolj mlačno, kar ne preseneča upoštevajoč priljubljenost in finančno moč Premier League, ki še naprej zaseda eliten položaj kot najbolj tržno izpopolnjen nogometni produkt v Evropi. V konkurenčnih prvenstvih so ideji o ustanovitvi evropske superlige, v kateri bi nastopali najboljši, predvsem pa najbogatejši klub, veliko bolj naklonjeni, poslavljajoči se trener Arsenala Arsene Wenger pa meni, da je ne glede na finančno moč Premier League vzpostavitev takšnega elitističnega tekmovanja zgolj vprašanje časa.

"Čez nekaj let boste evropski nogomet gledali ob koncih tedna. To je izogibno. Zakaj? Prvič zato, da si bodo veliki klubi denar delili med seboj in bodo zato manjši klubi postali problem. Veliki klubi bodo rekli: 'Če dva majhna kluba igrata med seboj, tega nihče noče gledati. Ljudje hočejo gledati kakovostne tekme. Zato bomo denar razdelili med seboj, saj vi ne zanimate nikogar.'" je povedal Wenger, in dodal.

"Domača prvenstva se bodo še naprej igrala, a ob torkih in sredah. To je naslednji korak evolucije evropskega nogometa."


V Angliji je liga prvakov sploh v svojih zgodnejših fazah precej slabše sprejeta med televizijskimi gledalci kot Premier League, Wenger pa meni, da bo evropska superliga nastala prav zarad pritiska kontinentalne Evrope.

"Evropska superliga je način za druge klube, da se borijo proti Premier League. Poglejte si samo gledanost lige prvakov. Številke niso ravno fantastične. Če pa boste imeli vsak konec tedna na sporedu tekme kot so Real Madrid-Barcelona, Real Madrid-Arsenal ali Manchester United-Bayern bodo te številke zagotovo zrasle," pravi Wenger, ki meni, da bi se morala ob konkurenci evropske superlige Premier League obvezno skrčiti.

"Če bi želeli ustvariti bolj atraktivno prvenstvo, bi morali zasedbo skrčiti na 16 ekip. Tako bi nastalo pravo tekmovanje. A če bo ustanovljena evropska superliga, bo v vsakem primeru manjše kot je trenutno."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 10
Starejši naprej | Novejši naprej
HajdukSplit11 11.5.2018, 23:13 Prijavi komentar
Možnosti so velike, vsaj za to da bo UEFA v to želela in pa sponzorji itd. Nivo bi bil pa kot redni del NBA lige. Nemoreš zdržat tri ure pokonci da vidiš 10% prave akcije pa še tam ni obrambe. In bo pač kvaliteta le v zaključnih bojih, če do take lige sploh pride. In pomoje se nogometne zveze tega zavedajo in nebodo šle v to.
kema 11.5.2018, 16:54 Prijavi komentar
kaj je čar derbija - da ga čakaš!! in dočakaš! če vsak vikend igraš derbi potem na koncu leta ne bo več čustvenega naboja, ker ga preprosto ne more biti!!
DIDI1 11.5.2018, 13:56 Prijavi komentar
piksi ,skoraj imaš prav,nekad je bila sreća,da nisi završio na "golom",pa da so josipu pušile omladinke in ja sindikalni krompir,brezplačen avtobus v službo,vrste na fernetičih in rožni dolini itd..itd...
MB_Bojan 11.5.2018, 13:03 Prijavi komentar
Ne, sva povsem enakega mišljenja.
Werder Lunik 11.5.2018, 12:55 Prijavi komentar
Moj 'res super' je čisti sarkazem in se popolnoma pridružujem tvojemu komentarju. Če si pa na kaj drugega ciljal pa pač spreglej moj zadnji post.
MB_Bojan 11.5.2018, 11:57 Prijavi komentar
Jaz pa menim, da s tem ne bo vse tako super. Same klasne tekme, derbi za derbijem, tako dolgo, da se bodo sesuli sami vase. Vsak teden vse na super, do naveličanja. Ni naravno, ne bo uspelo.
Werder Lunik 11.5.2018, 11:38 Prijavi komentar
Se bojim, da ima Arsene kar prav in bo nogomet res dokončno zavil v slepo ulico. Tale superliga in vso to pogojevanje s finančno močjo bi vse skupa pripeljala do točke, ko bi pravi fani dejansko izgubili interes spremljat vso to farso, medtem ko bi 'casual fans' prišli na svoj račun in bi vse skupaj izgledalo kot v kaki NBA, NHL itd. Same "zvezdniške" tekme in brez pravega naboja vsaj do četrtfinala tekmovanja itd. Res super..
tiktak 11.5.2018, 10:51 Prijavi komentar
piksi, za spremembo se enkrat strinjam s tabo. A ni lih to point derbijev, da so enkrat oz. dvakrat na sezono? Sicer bi blo to fantastično za Liverpool, vsak teden City, Real, Barca, sam to bi blo mal prelahko, rabiš kdaj kašno klasično premier ligaško tekmo proti recimo letošnjemu Burnleyju
piksi 11.5.2018, 10:19 Prijavi komentar
Kot že mnogokrat,vzeli so nam nogomet,samo in zgolj zato,da bi zaslužili še več in še več in še več. Res ironično,naj pravilno razporedijo denar,enakopravno in dobili bomo kup izenačenih ekip in težke ,zanimive tekme. Zelo malo stvari je še svetih,zgolj in samo denar,denar,denar. Nekad sreča nije bila u parama,zar ne drug Tito.
Intelekt 11.5.2018, 09:25 Prijavi komentar
Na nek nacin je logicno. Kar se tice premier lige, bi npr. letos rajsi igral proti Cityu za domac naslov kot pa proti realu za lp.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE