Uredništvo    9. november 2014
Pred tekmo Swansea City - Arsenal

Te debate so smešne - farsa!

Kritike, ki jih je moral Arsenal skupaj s trenerjem Arsenom Wengerjem poslušati po neverjetnem domačem remiju z Anderlechtom, je francoski trener označil za smešne.
SORODNE NOVICE
Ibrahimović: Mourinha napadajo...
19.10.2018 | Evropske lige
Gianluigi Buffon ima velik str...
19.10.2018 | Evropski pokali
Pereira razkril razlog za spor...
19.10.2018 | Evropske lige
Hazard: Lahko tudi končam pri ...
19.10.2018 | Evropske lige
Na pomolu nov prestop iz Liver...
19.10.2018 | Evropske lige
Sijajne novice za Jurgena Klop...
19.10.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Prav nič pa do smeha ni bilo navijačem Arsenala, ki so med tednom šokirani zapuščali stadion Emirates, kjer so njihovi ljubljenci proti Anderlechtu zanesljivo vodili s 3:0, na koncu pa kar malce neverjetno remizirali in si močno poslabšali možnosti v boju za prvo mesto v skupini.

Trener Arsene Wenger jih je spet slišal, že dodobra naveličanim navijačem so se pridružili tudi mediji in strokovni komentatorji, a je Francoz pred nedeljskim gostovanjem pri Swansea Cityju udaril nazaj.

"Moraš se dobro braniti in dobro napadati," je povedal pred potjo v Wales. "Zakaj bi prenehali z enim delom igre? Te debate, ki jih poslušam, so absolutno smešne, to je farsa. Ljudje, ki kot trenerji niso vodili ene tekme, toda vse nas učijo, kako bi se morali obnašati, to je farsa in, če sem povsem pošten, me to niti ne more vznemiriti. Nepomembno mi je. Govorite, kar hočete," je bentil dolgoletni trener severnih Londončanov.

Wengerjev pristop in metode dela so ob pomanjkanju naslovov že več let redna tema na Otoku, vsak neuspeh pa debate še začini. Pri tokratnih je bil med najglasnejšimi nekdanji napadalec kluba Paul Merson, toda Wenger je na vprašanje, če je bil tudi sam kaj kritičen do igralcev po neuspehu med tednom, odgovoril negativno.

"Ne, popravil sem napake. To ni povsem enako. Ne rečem jim: 'Ti si pravi idiot!' Vprašam jih: 'Kaj bi moral storiti tukaj?' To  je razlika,"
 je sedmo silo podučil Wenger. "Neverjetno je, da ko dobimo gol, dva ali tri, nismo nikoli številčno podhranjeni. Ko smo prejeli tretji gol, smo imeli devet igralcev na naši polovici, to je tisto, kar me preseneča. Občutek imaš, kot da ljudje kritizirajo brez dokazljivih dejstev, le zato, ker radi kritizirajo. Gre bolj za grenkobo kot zares objektivne navijače," je nadaljeval:

"Če imaš dejstva, denimo v Dortmundu so nas ujeli na protinapade, je to naivnost. V torek pa sploh ni bilo tako. Prvi gol je obrnil tekmo in takrat vidite, da te želijo ljudje le 'zaklati'. Nihče ne govori o dejstvu, da je bil gol iz prepovedanega položaja, niti ena oseba."

Trener z najdaljšim aktivnim stažem v Premier League je pred gostovanjem na stadionu Liberty postregel še z nasvetom kolegu Garyju Monku, ki v zaenkrat kratki karieri navdušuje na klopi "labodov".

"Upiraj se pritisku in kritikam in sledi svojim idejam. Naj tvoje ideje dominirajo, moraš verjeti v to, kar počneš," je Wenger odvrnil na vprašanje, kaj bi svetoval 30 let mlajšemu nekdanjemu branilcu Cityja. "Kritike? Če bi si jih gnal k srcu, bi preživel 18 let? Tu imate odgovor. Skrbi me le to, da igralce neupravičeno kaznujejo ali jih kritizirajo. Ne moreš reči, da ti je vseeno, ker je vsem bolje, da jim govorijo, da so izvrstni. Čas ti pove, da nisi nikoli tako dober, kot govorijo ljudje, nikoli pa nisi niti tako neumen," je še pristavil:

"Edini pritisk je igrati dobro in dobiti to tekmo. Res razmišljam, da bi jim še enkrat rekel, da to ponovijo. Ne gre za kritiziranje, gre za popravljanje. Moje delo je, da naložim delo drugim in jim zaupam, da ga opravijo. Če tega nisi sposoben, potem ne moreš biti trener. Jaz lahko zaupam ljudem, ki jim zaupam neko delo, to pa bom znova storil v nedeljo."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
matek 9.11.2014, 21:16 Prijavi komentar
Wenger smeši samega sebe z idiotskimi odgovorimi. Sam je preveč trmas in naiven da ne verjame oz. ne vidi dejstev da njegova taktika ne deluje več in da je preveč predidljiv.
bumbazumba 9.11.2014, 19:59 Prijavi komentar
Wenger ni slab trener ampak misl da bi tako njemu kot arsenalu koristilo da se razideta. On bi sel v novo okolje in nasel novo motivacijo drugacno kulturo. V arsenalu pa bi po dolgih letih zavel nov veter ;-)
reddevils 9.11.2014, 18:40 Prijavi komentar
Farsa pa je tudi da dobis 2 gola v 3 minutah :)
Lonec 9.11.2014, 17:57 Prijavi komentar
In Wenger we trust !
Gun-ner10 9.11.2014, 17:54 Prijavi komentar
ene par navijacou kritizira igralce, ampak a so oni krivi, da so tok slabi pa igrajo za tak klub pa se izven njihove pozicije... ta wenger sam izgovore isce in drugim navijacm pere mozgane!! wengerOUT!!!!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE