Damjan Tratnik   20. februar 2012
Emmanuel Petit o rojaku Arsenu Wengerju

Še nikoli ni bil tako nizko

Nekdanji nogometaš Arsenala Emmanuel Petit je mnenja, da je Arsene Wenger še vedno pravi za Topničarje, a rojaku sporoča, naj vendarle spremeni svojo politiko.
SORODNE NOVICE
Bo Premier League vodil Španec...
21.2.2019 | Evropske lige
Mane je podoživel grozoto s te...
21.2.2019 | Evropske lige
Fellaini: Ne, res nisem na Kit...
21.2.2019 | Evropske lige
Emery: Ozil odloča, kaj bo sto...
21.2.2019 | Evropske lige
Ederson brez ene same obrambe
21.2.2019 | Evropske lige
Pri Tottenhamu so se razveseli...
21.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Emmanuel Petit, nekdanji nogometaš iz Francije, je mnenja, da Arsene Wenger preživlja svoje najtežje trenutke, odkar je trener Arsenala, in da še nikoli ni bil tako nizko kot prav sedaj. Arsenal je prejšnji teden najprej doživel polom v Ligi prvakov, kjer ga je AC Milan porazil kar z 0:4, nato pa ga je Sunderland izločil še iz pokala FA.

"To je najhujši trenutek njegove kariere pri Arsenalu, Topničarji pa so bili v zadnjem desetletju le redkokdaj tako nizko," je prepričan nekdanji nogometaš Londončanov, ki pa kljub temu smatra, da bi bilo narobe, če bi Wenger zapustil štadion Emirates: "Verjamem, da je Arsene še vedno lahko rešitev za Arsenal in če bi odšel, bi bila to napaka. Igralci so tisti, ki se morajo pogledati v ogledalo. Morajo biti pošteni in se vprašati, ali res dajejo vse od sebe. Igrajo, kot da ne bi vedeli, kaj se dogaja, kaj bi sploh počeli na igrišču. Psihično so zelo šibki."

Petit pa Wengerju sporoča še nekaj, in sicer to, da naj za božjo voljo spremeni svojo politiko kupovanja nogometašev: "Arsenal je uspeh nizal z izkušenimi in vplivnimi igralci, toda naenkrat je Wenger vse spremenil in zaupanje usmeril v mlade nogometaše. Naslednjih pet let je bil blizu, da bi kaj osvojil, a ni in zato bi moral spremeniti politiko. Pripeljati mora več izkušenih nogometašev. Potrebuje voditelje. Toda ti ne bodo prišli, če klub ne bo v Ligi prvakov..."
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
retropil 20.2.2012, 11:23 Prijavi komentar
Greg mislm da bi bla barca brez omenjene trojice celo na nekoliko nižjem nivoju...
Greg 20.2.2012, 11:11 Prijavi komentar
Vsi vidimo samo Wenger in uprava ne, da so potrebne spremembe. Lansko leto bi bilo potrebno dodati še kakšnega top branilca + Gervinho ter zadržat ostale igralce in bi Arsenal letos trgal. Seveda je profit v klubski politiki na prvem mestu, navijači in ostali, ki ljubijo ta klub so prikrajšani. Igra in rezultati so zelo padli, sicer pa predstavljajte si Barco brez Messi-ja,Xavi-ja in Inieste. Bili bi na takem nivoju kot trenutni Arsenal.
Red-Devil 20.2.2012, 10:36 Prijavi komentar
Se popolnoma strinjam s Petitom.. Arsenal mora spremeniti politiko nakupovanja nogometašev, če želi lovorike.. Nekateri pravijo bo že prišel Arsenalov čas, ko se ti talenti razvijejo ampak problem je ker večina teh talentov preden se razvije zapusti klub, ker ni lovorik..
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE