Uredništvo    23. september 2016
Mauricio Pochettino bi rad sledil vzoru Alexa Fergusona in Arsena Wengerja

Rad bi bil kot Wenger

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino ceni pripadnost, kakršnemu Arsenalu kaže Arsene Wenger, ter upa, da bo tudi sam nekoč en klub vodil tako dolgo časa.
SORODNE NOVICE
FA pokal: Wolves in Palace med...
17.2.2019 | Evropske lige
Manchester City lahko osvoji v...
17.2.2019 | Evropske lige
Mourinho je ustvaril nezdravo ...
17.2.2019 | Evropske lige
Guardiola: Žal mi je, ker Mahr...
16.2.2019 | Evropske lige
Za sarkastičen aplavz sodniku ...
16.2.2019 | Evropske lige
Dvojni udarec za Manchester Un...
15.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Londonski Tottenham se je v času mandata argentinskega trenerja Mauricia Pochettina stabiliziral, jasneje definiral svojo filozofijo in na številnih področjih pokazal viden napredek. Številni ključni igralci mlajšega vala so v zadnjih tednih podpisali dolgoročne pogodbe, dolgoročno pa v prihodnost zre tudi trener Mauricio Pochettino, ki je poleti z vodstvom kluba podpisal petletno pogodbo. Pochettino želi biti še dolga let prihodnosti severnolondonskega kluba, vzornika pa vidi prav na klopi največjega rivala Arsenala Arsena Wengerja.

"Biti dvajset let na istem mestu je izjemen dosežek. Danes je v nogometu zelo težko razmišljati o čem takem. Le ljudje z veliko osebnostjo in karakterjem, kot Wenger ali Ferguson, so zmožni česa takšnega. Mislim, da je to zares fantastičen dosežek. Morda bo nekega dne tudi pri nas tako," 
je povedal Pochettino.

Tottenham v letošnji sezoni po dolgih letih znova nastopa v Ligi prvakov, leta 2018 pa klub čaka nov prelomni trenutek zgodovine, saj se bo preselil na nov stadion. Pochettino ugled uživa tudi zaradi uveljavljanja mladih angleških igralcev kot so Harry Kane, Dele Alli, Kyle Walker, Daniel Rose ali Eric Dier, ki so vsi že zaigrali v majici članske reprezentance Anglije.

 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE