Uredništvo    2. junij 2018
Posel, ki zbuja ogromno polenik

Obubožana Ruanda namenila bogastvo za Arsenal

Ena najrevnejših držav sveta, Ruanda, bo Arsenalu v treh letih za sponzoriranje odštela kar 30 milijonov evrov. Predsednik te države, Paul Kagame, je osebno pristaš londonskega kluba.
SORODNE NOVICE
Bo Premier League vodil Španec...
21.2.2019 | Evropske lige
Mane je podoživel grozoto s te...
21.2.2019 | Evropske lige
Fellaini: Ne, res nisem na Kit...
21.2.2019 | Evropske lige
Emery: Ozil odloča, kaj bo sto...
21.2.2019 | Evropske lige
Ederson brez ene same obrambe
21.2.2019 | Evropske lige
Pri Tottenhamu so se razveseli...
21.2.2019 | Evropske lige
(foto: /)
Pred tedni je odjeknila novica, ki zadeva sponzorsko pogodbo med angleškim velikanom Arsenalom in turistično zbornico obubožane afriške države Ruande, kateri samo Veliko Britanija v obliki donacij vsako leto pomaga s približno 70 milijoni evrov pomoči. Ruanda je namreč sklenila triletno sponzorsko pogodbo za oglaševanje na rokavih londonskega kluba, ki je vredna vrtoglavih 30 milijonov evrov oziroma 10 milijonov evrov na sezono.

Številni časniki na Otoku se zgražajo nad "nemoralnim" poslom in poudarjajo povsem zasebni interes predsednika Ruande Paula Kagame, ki je deklariran navijač Arsenala in ki preko socialnih omrežij tudi dokaj pogosto komentira dogajanje v slovitem angleškem klubu.
 
Podatki Združenih narodov kažejo na to, da kar 60 odstotkov populacije v Ruandi živi z manj kot 1.5 evra na dan, kar pomeni da letni BDP na prebivalca znaša vsega 700 evrov. Kagame je drago sponzoriranje Arsenala zagovarjal kot investicijo za turizem v državi, ki trenutno prinese približno 324 milijonov evrov letnega prihodka, cilj pa je da bi do leta 2024 odsegel 800 milijonov evrov.

Vlade številnih evropskih držav, ki Ruandi pomagajo z donacijami, so kljub temu ogorčene nad neetičnim sponzorstvom, pri Arsenalu pa si lahko le manejo roke, saj je z novim dogovorom z Ruandom majica Arsenala vredna kar 44 milijonov evrov na sezono. Glavnino, 34 milijonov evrov, za oglaševanje na majici plačuje arabski letalski prevoznik Fly Emirates.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 19
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
ogledalo 3.6.2018, 14:33 Prijavi komentar
Rosonero11 - drgače se reče tistim Favela.
ogledalo 3.6.2018, 14:28 Prijavi komentar
Sploh pa ne vem zakaj bi bilo sponzorstvo Ruande sporno, glede na to, da je glavni sponzor Arsenala, letalna družba, ki je v lasti države, ki še dandanes podpira suženjstvo. Prav tako Man City. Ampak, ker so oni prinesli miljarde v Anglijo je vredu. Ker bo pa Arsenal dobil 30 miljonov zato, da bo Ruanda izboljšala turizem je pa vse narobe. Predstavljajte si da bi pisalo gor VISIT ALBANIA ali pa bilokero Balkansko državo. Pa bi blo vse vredu.
ogledalo 3.6.2018, 14:24 Prijavi komentar
Rosonero11 - Ruanda je 4. (!) najmanjša država v Afriki. Povej, s čim se naj takšna država ukvarja in pa investira? To je država, kjer je preveliko populacije na premalem območju in je kot taka agrarno že preveč izkoriščana. Nimajo možnosti razvoja industrije, ker nimajo nekih naravnih surovin. Edino kar imajo za izvažati je Kava, vsi pa vemo kako "dobro" plačani so delavci na plantažah kave in čaja. Turizem pa med tem prinese v Ruando 324 milijona letnega prihodka. Samo od objave da bo Rwanda sponzorirala Arsenal, se je povečalo samo število klikov (!) na visit Rwanda za 60%. Obisk, posebej iz Velike Britanije je v zadnjih 12 mesecih narasel za 20% - tako da je to zelo logična poteza Ruande - pametna celo. Čez leto ali dve bodo vsi slavili Kagamo, kako je za drobiž uspel takšen posel. Polg tega je pa Ruanda je najbolj čista država v Vzhodni Afriki. Imajo prepoved plastičnih vrečk in odpadne plastike in imajo te zadeve dejansko bolj pošlihtane, kot so pri nas.V Ruandskem parlamentu je recimo 64% žensk. Kagama je pa točno toliko "diktator" kolikor je bil pri svoj čas Tito. V Ruandi je več kot 91% udeležba otrok v šoli. Ena izmed redkih afriških držav, ki ji uspeva doseganje ciljev t.i. "Millenial Developement Goals", ki so med drugim 1. Eradicate Extreme Poverty and Hunger; 2: Achieve Universal Primary Education; 3: Promote Gender Equality and Empower Women; 4 and 5: Reduce child mortality and Improve Maternal Health; 6: Combat HIV/AIDS, Malaria and other Diseases; 7: Ensure Environmental Sustainability; 8: Develop a Global Partnership for Development. In to vse skupaj je 20 let po genocidu v katerem je umrlo 70% Tutsijske populacije, kar je zneslo skupaj skoraj 1.000.000 ŽRTEV. Tale članek je samo navadno mešanje dreka in malo uporabljenih dejstev.
Rosonero11 3.6.2018, 10:41 Prijavi komentar
Turizem ja špegel.. Kot v braziliji? Folk v hotelih prebivalci pa v cavalah al ka so že tiste utice, ki še vode pa šrtorma nimajo večina cajt.. In ja zdej se govori o Ruandi ampak a res misliš, da bo to trajal? Čez dva tedna se je nebo n'ben spomnu, še manj pa, da bi šu tam. Stran vržen gnar, boljš bi nrdil, da par šol postavijo ali pa napeljejo kej štroma, vode ali pa bog pomagi asvaltne ceste...
nananananananana 3.6.2018, 07:58 Prijavi komentar
Vseeno nevem če bi turisti kaj prinesli. Prej kaj uničili. Rabijo bol investitorje z denarjem.
Intelekt 3.6.2018, 07:54 Prijavi komentar
Seveda. Arsenal bo pa sel v Ruando trenirat na "igrisca", varoval jih bojo pa hutujci 😂
ogledalo 3.6.2018, 01:19 Prijavi komentar
ODLIČNA INVESTICIJA.Najprej vprašanje, koliko od vas je v zadnjih 10ih let kdajkoli pomislilo na Ruando??? Ruanda je namenila denar razvoju turizma, ki prinaša največji dobiček državam vzhodne afrike. Od dneva najave sem zasledil že 24 objav na internetu glede teka. Ruanda je dobila denar za razvoj. Več kot odlična poteza Kagame in to za ceno 30 miljonov evrov - 10 mio na sezono. Ko bi vsaj pri nas bli tolko pametni pa naredli kaj takega. Še enkrat odlična poteza Ugande in prav nič sporna, saj je namenjena razvoju države.
Overview 2.6.2018, 22:53 Prijavi komentar
Kot dolgoletno polnoletni navijač Arsenala, si samo mislim svoje. Pa tak smo bli ponosni na našo držo kluba & etc. Bi pa to mogli prebivalci samo porihtat, čeprav klub s ponosom, ne rabi sprejet krvavega keša. Da pa neom hinavski, mamo mi sami dovolj stvari za spucat, tak da se niamo pravica norca delat al pa zgražat.
Dinho8O 2.6.2018, 20:55 Prijavi komentar
Ne vem, kdo je vecji gnoj. Arsenal, ki sprejme denar od drzave, ki ze tako nima ali pa predsednik, ki raje da 30M v fuzbal, kot pa da poskrbi za svoje ljudi.
matej1111 2.6.2018, 18:30 Prijavi komentar
To že dolgo nima veze s fuzbalom. Ujeli so ga gnoji.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE