Uredništvo    20. februar 2016
Pred tekmo Arsenal - Hull City

Ne vem, kaj bi se zgodilo

Arsene Wenger je priznal, da je zmaga Arsenala v finalu pokala FA proti Hull Cityju, s katerim se bodo "topničarji" spet merili v soboto, najbrž rešila klub in njega samega.
SORODNE NOVICE
EPL: Arsenal slavil že desetič...
22.10.2018 | Evropske lige
City vrgel lovke na dva bisera...
22.10.2018 | Evropske lige
Christensen preko očeta grozi ...
22.10.2018 | Evropske lige
Jose Mourinho išče molja v sla...
22.10.2018 | Evropske lige
Manchester United: Daleč so še...
22.10.2018 | Evropske lige
Dobri stari Jose Mourinho
20.10.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Infarktna tekma s Hull Cityjem v finalu pokala FA je po ocenah trenerja Arsenala Arsena Wengerja pred dvema letoma ključno vplivala na pot "topničarjev", ki so poleg Leicester Cityja in najhujšega mestnega tekmeca Tottenhama glavni kandidati za letošnji državni naslov. Arsenalovci se v soboto pripravljajo na novo snidenje s "tigri", Wenger pa se je pred tekmo spominjal, da je bil leta 2014 že na robu odhoda, tako da letošnjih uspehov morda niti ne bi dočakal na klopi svojega ljubljenega kluba.

Arsenal je na Wembleyju proti ekipi Steva Brucea zaostajal že z 2:0, nato pa v podaljšku slavil za prvo trofejo po devetih letih suše. Wenger je priznal, da brez zadetka Aarona Ramseyja v 109. minuti morda ne bi dočakal nove triletne pogodbe, zmaga pa da je bila pomembna ne le zanj, temveč za celotno moštvo.

"Pomembno je bilo, ker nismo osvajali naslovov, ljudje pa so si jih želeli, zato je jasno, da je bilo ključnega pomena. Mislim, da je bilo ključnega pomena tudi zato, ker si ni nihče predstavljal, da bi lahko prišli v finale pokala FA proti Hullu in izgubili," je povedal Wenger.

"Ne da bi podcenjeval Hull, toda velikost našega nasprotnika bi pomenila, da bi bilo vse skupaj še huje. Če greš v finale z Man. Unitedom, ljudje mislijo, da lahko zmagaš ali izgubiš. Ko greš v finale proti Hullu, potem vsi pričakujejo, da boš absolutno zmagal, razočaranje pa bi bilo še večje."

Wenger je bil pred tekmo v Londonu v zadnjem letu svoje pogodbe, zdaj pa je že sredi 20. sezone na klopi "topničarjev" z novo pogodbo v žepu. O podaljšanju naj bi se s klubom sicer pogovarjal poleti, pred tokratno tekmo s Cityjem na stadionu Emirates pa je jasno povedal, da je leta 2014 njegova prihodnost visela na nitki:

"Ne vem, kaj bi se zgodilo. Z moje strani je bilo vedno zelo jasno. Predan sem temu klubu in mislim, da sem to pokazal. Nekega dne vam bom pokazal vse ponudbe, ki sem jih zavrnil, da sem ostal tukaj. To pomeni, da je bilo z moje strani vedno vse zelo jasno. Zavezan sem temu, da reči počnem dobro. Če mi ne gre dovolj dobro, potem upam, da mi bo klub nekega dne povedal."

Wenger je znova izrazil prepričanje, da njegov klub ne dobiva dovolj velikih pohval zaradi zaporednega osvajanja prvih štirih mest, čeprav državnega naslova ni osvojil že več kot deset let, v finalu Lige prvakov pa je nazadnje igral leta 2006, a se redno uvrščal v skupinski in tudi izločilni del najelitnejšega tekmovanja stare celine.

"Ljudje so zelo zahtevni. Če pogledate našo stanovitnost ... Smo edini klub, ki je tako dolgo vedno znova pri vrhu. Vedno je videti lahko, dokler se dogaja. Morda pa boste nekega dne videli, da ni tako lahko, kot se zdi, da je zelo težko držati to stanovitnost skozi leta. Zame je stanovitnost najtežje dosegljiva za klub. Ko jo enkrat imaš, potem jo imajo vsi za samoumevno," je še povedal Wenger.

"Imeli smo polovico finančnih zmožnosti v primerjavi z ostalimi klubi, morali smo prodati najboljše igralce in poleg tega še ostati v vrhu. Po vsem tem vsi pozabijo in le rečejo: 'Zakaj niste zmagovali?' Ko imam igralce in ekipo, potem lahko izpolnim nalogo. Smo edini, ki smo osvojili prvenstvo brez da bi izgubili eno samo tekmo. Nikomur ni uspelo. Pa so tudi imeli dobre ekipe. Bili smo neverjetno stanovitni in ko lahko izpolnimo nalogo, jo izpolnimo."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE