Uredništvo    16. november 2015
Petr Čech je hvaležen, ker je zaradi čelade lahko nadaljeval svojo kariero

Ne morem brez čelade

Čelada je moteča, a mu je rešila kariero. Petr Čech je spregovoril o pomembnosti zaščitne čelade, ki jo nosi od grdega trka s tedaj nogometašem Readinga Stephenom Huntom. Slednji je Čecha v glavo zadel s kolenom.
SORODNE NOVICE
Bo Premier League vodil Španec...
21.2.2019 | Evropske lige
Mane je podoživel grozoto s te...
21.2.2019 | Evropske lige
Fellaini: Ne, res nisem na Kit...
21.2.2019 | Evropske lige
Emery: Ozil odloča, kaj bo sto...
21.2.2019 | Evropske lige
Ederson brez ene same obrambe
21.2.2019 | Evropske lige
Pri Tottenhamu so se razveseli...
21.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Že v prvi minuti tekme med Readingom in Chelseajem, pisalo se je leto 2006, je Petr Čech obležal. Čech se je vrgel za žogo, vanj pa je priletel Readingov Stephen Hunt in češkega vratarja s kolenom zadel v glavo. Čech je s, kot so ugotovili pozneje, počeno lobanjo seveda moral z igrišča, njegova kariera pa je padla po ogromen vprašaj. Toda strokovnjaki so našli rešitev. Zdravniki so mu zabičali, da nogometa brez zaščite na glavi ne sme igrati. Padel je kompromis, Petr Čech je začel nositi zaščitno čelado, kakršne nosijo igralci ragbija. In tako že devet let. Vseskozi na najvišji ravni. 

Zaščitna čelada je danes 33-letnemu vratarju rešila nogometno kariero. Z njo je osvajal lovorike, naslove in invidiualna priznanja. A ni bilo lahko. Čech namreč zdaj priznava, da je braniti z zaščitno čelado drugače kot brez nje. 

"Zdravnik mi je prepovedal braniti brez čelade. Če jo bom snel, potem nisem več varen. Zdaj sploh ne razmišljam več o tem. Odkar nosim čelado, sem dvakrat dobil resna udarca v glavo. Raje ne pomislim na to, kaj bi se lahko zgodilo, če je ne bi nosil," pravi vratar londonskega Arsenala, ki v Premier League brani že 11 let, ko je iz francoskega Rennesa prestopil v Chelsea. 

"Na tekmi proti Liverpoolu sem se počutil malce izgubljenega. Zagotovo bi branil bolj samozavestno, če mi ne bi bilo treba nositi čelade. Okolico zaznavaš drugače, ko jo nosiš. Ušesa imam praktično pokrita, zato slabše slišim," še priznava eden najboljših vratarjev na svetu. 

Kako se je zgodilo

 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE