Damjan Tratnik   14. oktober 2015
Sam Allardyce je zbodel Arsena Wengerja Rafo Beniteza

Najraje premagujem Wengerja

Novi trener Sunderlanda Sam Allardyce je v svoji avtobiografiji obračunal s trenerjem Arsenala Arsenom Wengerjem in trenerjem Reala iz Madrida Rafo Benitezom.
SORODNE NOVICE
Bo Premier League vodil Španec...
21.2.2019 | Evropske lige
Mane je podoživel grozoto s te...
21.2.2019 | Evropske lige
Fellaini: Ne, res nisem na Kit...
21.2.2019 | Evropske lige
Emery: Ozil odloča, kaj bo sto...
21.2.2019 | Evropske lige
Ederson brez ene same obrambe
21.2.2019 | Evropske lige
Pri Tottenhamu so se razveseli...
21.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
"Big Sam" Sam Allardyce se je v svet angleške Premier League vrnil z velikim pompom. Nekoliko manj zato, ker je postal novi trener Sunderlanda in precej bolj zaradi izdaje avtobiografije z naslovom "Big Sam, The Autobiography", v kateri je orisal nekaj zanimivih anekdot, ki izvirajo iz njegovih osebnih izkušenj z ostalimi velikimi trenerskimi imeni angleškega nogometa.

Allardyce je v svoji knjigi opisal, da je kot trener Boltona najbolj užival v tekmah z Arsenalom, za kar je bil v največji meri kriv Arsene Wenger, ki je po njegovih besedah zelo slabo sprejemal poraze.

"Kot trener Boltona nisem v ničemer užival tako močno kot v zmagah proti Arsenalu. Bili smo jim trn v peti in Arsene Wenger nas je resnično sovražil. Seveda nas je Arsenal nekajkrat premagal, vendar pa smo jim velikokrat pokvarili načrte z remiji in zmagami, s čimer se Wenger ni mogel sprijazniti. Spominjam se, da se po remiju na Highburyju nekoč ni želel rokovati z menoj. Kasneje sem ga videl, kako je v besu strgal svojo kravato in jo vrgel na tla. Wenger vse dojema zelo osebno, okoli njega pa je posebna aroganca. On ni tip trenerja, ki bi te po tekmi povabil v svojo pisarno na pijačo in klepet. Vsekakor je fantastičen trener in tega ne zanikam. Vendar pa sem zelo užival v tem, ko sem ga razkuril. Bolj kot je bil razkurjen, bolj sem užival. Skušal je vplivati na medije in ustvariti percepcijo, da smo groba ekipa, medtem ko so njegovi fantje želeli le igrati nogomet. Imel sem občutek, kot da želi uveljaviti pravilo, po katerem bi lahko Arsenal počel kar bi želel, nasprotniku pa bi morali biti onemogočeni kakršni koli prekrški."


Allardyce se je obregnil tudi ob Španca Rafaela Beniteza, s katerim se je verbalno zapletel v času, ko je vodil Liverpool. Allardyce je bil tedaj trener Blackburna, Benitez pa se je v tistem času javno posmehoval slogu igre njegove ekipe.

"Rafa Benitez je bil še en takšen primer. Ko smo premagali njegov Liverpool, se je pritoževal, da ne 'igramo njegovega tipa nogometa'. Kakšen tip nogometa pa je to? Nogomet, ki zmaguje? Nisem mu bil všeč in mislil je, da je superioren v odnosu do mene. Tukaj je bil nov tuj trener s svojimi pametnimi idejami, ki je padel proti nekemu obskurnežu iz Midlandsa. Tudi Benitez ni želel govoriti z menoj, kar je bilo še toliko slajše v primerih, ko smo ga premagali,"
je zapisal Allardyce, ki Benitezu ne pripisuje nobenih  zaslug za slavje v Ligi prvakov.

"Seveda lahko trdi, da je z Liverpoolom osvojil Ligo prvakov, kar meni nikoli ni uspelo. Vendar pa ta lovorika z njim nima nobenega opravka. Steven Gerrard je v drugem polčasu Liverpool potegnil iz blata in ga popeljal do zmage. Ne zamerim Benitezu, ker si pripisuje zasluge, a trenerji že poznamo resnico. To je približno tako, kot v primerih, ko iz obupa opraviš menjavo in nepričakovano zadaneš v polno. Dostikrat si trener pripisuje zasluge v primerih, ko je bila posredi zgolj sreča in nič drugega."

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 7
Starejši naprej | Novejši naprej
zmaj05 15.10.2015, 14:05 Prijavi komentar
nerazumem zakaj pišejo avtobiografije ljudje, ki imajo majn nogometnih uspehov kot Zlatko Dedić?!
Peppino Prisco fan 15.10.2015, 12:36 Prijavi komentar
the pensioners, mou je zelo inteligenten pa še neverjeten zmagovalec. verjamem da te oboje zelo moti
The Pensioners 14.10.2015, 19:30 Prijavi komentar
Tale Mou pa itak sam gobec vrti. #bedak
Branjevka 14.10.2015, 18:32 Prijavi komentar
Ne vem zakaj sta potem taka strašna rivala kot sta bila SAF in Wenger redno skupaj hodila na večerje po tekmah :)
Joga Bonito 14.10.2015, 15:26 Prijavi komentar
Hahahah ne sej to je Mou reku ne skrbet pubeci.
suarec 14.10.2015, 14:53 Prijavi komentar
Tipične besede nekoga, ki ni nikoli osvojil nič
slovenianGooner 14.10.2015, 09:47 Prijavi komentar
Tole bo pa voda na mlin navijačem Chelsea-ja. Se spominjam tega Boltona, the boogey team. Neverjetno težko je bilo igrati proti njim, še posebej na Rebook Stadium. V glavnem, Wenger je bil zmeraj znan kot zelo slab poraženec, kar ni nič presenetljivega, vsi dobri trenerji težko sprejmejo poraze. Verjamem, da tudi Ferguson po porazih ni bil nič kaj prešerne volje.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE