Uredništvo    4. december 2017
Novi vodja rekrutacije pri Arsenalu o pričakovanjih na novem delovnem mestu

Mislintat: Pričakovanja Arsenala so brutalna

Novi vodja ogledniške službe in rekrutacije igralcev pri Arsenalu Sven Mislintat priznava, da v novem klubu do njega gojijo naravnost "brutalna pričakovanja".
SORODNE NOVICE
Liverpool nagradil svojo najbo...
17.1.2019 | Evropske lige
Mourinho: Spadam v vrh in tam ...
17.1.2019 | Evropske lige
Angleži kukajo v Večno mesto
17.1.2019 | Evropske lige
Bielsa? Klopp in Pep tega ne p...
17.1.2019 | Evropske lige
Ozil? Kot da le še čaka na upo...
17.1.2019 | Evropske lige
Iz Tottenhama prestopil na Kit...
17.1.2019 | Evropske lige
(foto: /)
Arsenal je pred tednom dni iz Dortmunda dobil pomembno okrepitev in sicer dosedanjega vodjo ogledniške službe nemškega kluba Svena Mislintata, kateremu v Nemčiji pripisujejo zasluge za nekatere proslavljene kadrovske poteze kot so denimo nakupi Pierre-Emericka Aubameyanga, Shinjija Kagawe ali Ousmaneja Dembeleja. Nekateri med njimi so se v Dortmundu razvili v vrhunske igralce, drugi pa so bili za nekajkrat višji količnik preprodani v drug klub, kot denimo v primeru Francoza Ousmaneja Dembeleja.

Mislintat je na novem delovnem mestu nastopil 1. decembra, v intervjuju za časnik Kicker pa je razkril, da slovo iz Dortmunda prinaša tudi enormna pričakovanja.

"Ko sem prebiral angleške in nemške medije, sem dobil občutek, da se od mene pričakuje, da bom v vsakem prestopnem roku našel novega Dembeleja. Pričakovanja so brezmejna," je začel Mislintat, ki vidi številne razlike med svojimi začetki pri Dortmundu in Arsenalu.

"Ko sem začel svoje delo v Dortmundu (leta 2006 - op.a), sem imel možnost, da rastem skupaj s klubom, ki je še razvijal svoje strukture. Pri Arsenalu so me pričakali z brutalnimi pričakovanji. Ne vem, če bi sploh lahko pričakovali še kaj več."

Mislintat je vseeno namignil na to, da "brutalna pričakovanja" ne pomenijo, da bo pri Arsenalu lahko igralce lovil s "bianco" čekovnimi knjižicami. Metoda novačenja bo podobna kot pri Dortmundu in sicer bo fokus na iskanju igralcev z velikim potencialom za razumno ceno.

"Razsipno zapravljanje ni značilno ne za Arsenal, ne za Arsena Wengerja," je povedal Mislintat, in svoje nove nadrejene opozoril, da zgolj on sam po sebi ni nikakršna garancija za uspešno kupovanje igralcev.

"Z menoj Arsenal ni dobil zagotovila za uspešne transferje. Potrebuješ tudi vrhunsko ekipo ljudi, ki je pripravljena trdo garati in ki je ves čas zelo motivirana za to, da bo našla novega Ousmaneja Dembeleja ali novega Dana-Axla Zagadouja."

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 8
Starejši naprej | Novejši naprej
darre 5.12.2017, 08:16 Prijavi komentar
Burusija je naredila ogromno igralcev. Veliko ima zraven tudi Klopo. Levandovski, Sahin, Kagava, Gundugan, Humels, Aubameyang, Pulišič, Gotze... Vsi so prišli za mali denar.
Lamus 5.12.2017, 07:59 Prijavi komentar
Stingray, njega je dejansko našel ravno on, pred tem noben od velikih klubov ni vedel zanj, šele po zanimanju Borussie (ki je bilo skrbno zavito v papir) so se začeli tepsti zanj, dobil ga je pa Dortmund :) Odkril je pa njegov potencial, za katerega je vedelo le malo ljudi, očitno si ti med njimi saj je bil cenjen in poznan :D
Intelekt 5.12.2017, 07:11 Prijavi komentar
stibgray .. ne razumes njegove poante..ne vse dobesedno vzet
stingray 5.12.2017, 06:54 Prijavi komentar
Branjevka; ja ampak tole "od mene pričakuje, da bom v vsakem prestopnem roku našel novega Dembeleja"... Nevem on ni tu nic najdel. Dembele je bil ze najden, borussia ga je pac kupila za 15m zaintereseran je bil marsikdo, ker je bil ousmane ze cenjen in poznan. Mislinat tu ni nc odkril...odkrit pomeni pripeljat iz enga majhnega kluba za drobiz cca par miljonov max, ne pa 15. Zagadou spada v to kategorijo, dembele pac ne. Je bil pametn biznis in so zasluzil ogromno, ampak beseda nasel pa tle nima kaj iskat ker tu je misljeno kot da ga je on odkril, kar pa ni res.
ogledalo 4.12.2017, 21:18 Prijavi komentar
Nogomania, kje piše, da pri Arsenalu gojijo brutalna pričakovanja? A ste res postal "clickbait" stran? Slabo, res slabo od vas.
Branjevka 4.12.2017, 21:16 Prijavi komentar
Stingray, saj ti piše: "Fokus na iskanju igralcev z velikim potencialom za razumno ceno." To je bil Dembele.
stingray 4.12.2017, 20:53 Prijavi komentar
Kaksen Dembele? Pa saj nista Mislinat in borussia odkrila Dembeleja, poba je nastal v Rennesu.
šikimiki 4.12.2017, 17:01 Prijavi komentar
ima tip oko za mlade, vsaj do zdaj...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE