Damjan Tratnik   16. oktober 2014
Arsene Wenger na letni skupščini kluba tudi o okrepitvah

Januarja po novega branilca

Trener Arsenala Arsene Wenger je na letni skupščini kluba napovedal, da bo v januarskem prestopnem roku vrgel lovke na novega centralnega branilca.
SORODNE NOVICE
EPL: Tottenham pri prerojenem ...
23.2.2019 | Evropske lige
City je kršil pravila z Jadono...
23.2.2019 | Evropske lige
Kadrovski impulz za City pred ...
23.2.2019 | Evropske lige
Chelsea brez prestopov do pole...
22.2.2019 | Evropske lige
Rešil ga je popivanja
22.2.2019 | Evropske lige
Roma želi odrešiti Sarrija
22.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Vodstvo Arsenala je organiziralo letno skupščino kluba, na kateri je spregovoril tudi trener moštva Arsene Wenger, ki je najprej ocenil uspeh poletnega prestopnega roka ter se nato še ozrl k načrtom v zimskemu.

"Poleti smo na tržnici opravili izjemno delo. Skušali smo kupiti še enega novega igralca, branilca, a ga nismo našli. Ponovno bomo poizkusili januarja," je povedal Wenger.

Direktor kluba Ivan Gazidis se je odzval na večkrat slišane očitke, češ da ima Arsenal na voljo več kot dovolj denarja, a ga ne želi zapraviti za odmevne okrepitve.

"Nikakor ne drži, da zaradi nekega neznanega razloga sedimo na denarju. Vedno moramo imeti nekaj sredstev v rezervi, saj na ta način nadzorujemo tudi vse kalkulacije, ki se tičejo dolgov. Večina denarja je porabljena za operativno vodenje kluba, v kar sodijo tudi plače igralcev. Del denarja želimo imeti na voljo za investicije v igralski kader, vendar pa višine tega zneska ne nameravamo razkriti, saj bi si s tem naredili več škode kot dobrega," je povedal Gazidis.

V nadaljevanju skupščine se je Arsene Wenger dotaknil tudi nekaterih perečih vprašanj kot denimo kroničnih težav s poškodbami ter izjemno slabega izkupička na tekmah proti neposrednim tekmecem. Wenger je poraze proti najboljšim ekipam označil kot "paradoksalne" glede na ostale rezultate, poškodbe pa je pripisal nastopom igralcev na svetovnem prvenstvu.

"Porazi so paradoks. Zelo smo stabilni, a ko izgubimo .. včasih smo res potolčeni. Vseeno pa smo kar 17-krat ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Danes je v nogometu tako, da boš izgubil tekmo, če prejmeš prvi zadetek na tekmi. Tega ne govorim jaz, to je statistika, ki pravi, da boš v 85 odstotkih takšnih primerov izgubil," je nenehne poraze proti ekipam kot so Chelsea, Liverpool ali Manchester City obrazložil Wenger.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE