Uredništvo    5. april 2014
Wenger podpira odločitev Mednarodne nogometne zveze (FIFA)

FIFA je ravnala pravilno

Arsene Wenger podpira suspenz, ki ga je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) naložila Barceloni, saj meni, da so pravila pač dovolj jasna.
SORODNE NOVICE
Tony Blair kandidat za predsed...
19.9.2018 | Evropske lige
Liverpool je zdaj konkurenčen ...
19.9.2018 | Evropske lige
V Liverpool se je zaljubil s p...
18.9.2018 | Evropske lige
Ivan Gazidis iz Arsenala v Mil...
18.9.2018 | Evropske lige
PSG se je poklonil žrtvam trag...
18.9.2018 | Evropske lige
Berti: Inter je malce boljši o...
18.9.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Če kdo ve, kako in kaj je treba z mladimi nogometaši, potem je to Arsenalov trener Arsene Wenger. Francoz se je tako vključil v vročo debato, ki zadeva suspenz FIFA Barceloni. Slednja je namreč prekršila pravila, ko gre za novačenje mladoletnih nogometašev, zato je Wenger prepričan, da je krovna nogometna organizacija ravnala pravilno. 

"Pravila so preprosta, igralcev mlajših od 16 let ne moreš pripeljati, če se starši slučajno ne preselijo zaradi svojih razlogov, nogomet ne sme biti glavni razlog za selitev," je dejal Wenger.

To pa ne pomeni, da se Wenger s pravili, ki jih seveda lahko vsak rolmači po svoje, tudi strinja: "V tem primeru je FIFA očitno presodila, da so se starši preselili zaradi nogometa, zato tudi kazen. V nogometu se obrača veliko denarja, zato bodo takšni dvomi vedno prisotni. Starši bodo namreč vedno v skušnjavi, da svojemu otroku omogočijo nogometno kariero."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 28
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Gunner4ever 6.4.2014, 00:15 Prijavi komentar
Haha, ti si prišel srat v to temo, in potem gre drugim nekaj v nos? In temu dodaš še klasično glory-huntersko hvalisanje glede lovorik. A od 1999 do 2005 si imel pa glavo v pesku, ko ste osvojili ravno toliko lovorik kot mi v zadnjih letih.
rudi8 5.4.2014, 20:16 Prijavi komentar
Ce si pac najboljsi in toliko casa na vrhu misles da bojo sam o lepih stvareh pisal? Ljudem gre pac v nos uspeh in predvlada barce v zadnjih letih.. Smo klub ki vsako leto osvoji kako lovoriko, zdj nevem kdaj ste jo vi nazadnje?;)
#10 Wilshere 5.4.2014, 20:11 Prijavi komentar
To pač mislite vi, Barcini fani, ki živite v oblakih in mislite, da je vaš klub "najčistejši" na svetu. More than a club, ja seveda...saj se je pokazalo kakšni ste.
rudi8 5.4.2014, 19:40 Prijavi komentar
Skratka zakljucek zgodbe: wenger ima nek fetis in ful drka na la masio;)
#10 Wilshere 5.4.2014, 16:15 Prijavi komentar
Kar se tiče pa Bellerina in Torala, pri Toralu ne vem točne situacije, je pa na pol Anglež in se je verjetno zaradi tega še rajši odločil da pride k nam, Bellerin pa sploh ni hotel podaljšat pogodbe z Barco in ga je lovilo veliko klubov (Chelsea, ManU...), pa se je potem odločil za nas. Barca za to ni hotela plačat 40 miljonov za Cesca, ampak manj, ker je hotela višjo odškodnino za njiju in potem so se dogovorili za nekoliko nižji znesek, in s tem so bili poravnani vsi računi.
#10 Wilshere 5.4.2014, 16:02 Prijavi komentar
Dobro poznam pravila, in samo še za povrh sem omenil tisto z Espanyolom. Saj Arsenal in mnogi drugi veliki klubi imajo ravno tako v tujini svoje mladinske šole, pa lepo počakajo, da igralci dopolnijo 16 let in jih šele potem pripeljejo, ker spoštujejo pravila. Tako da tudi če Wenger hoče kakšnega mladinca iz Barcinih šol bo moral ravno tako lepo počakat, če se gre o kakšnem Korejcu pa sploh, ker work permita za Anglijo ne bi dobil še lep čas.
88arsenal88 5.4.2014, 15:56 Prijavi komentar
rudi8--sori sam tuki se pa motš :)
rudi8 5.4.2014, 15:53 Prijavi komentar
88arsenal88 poglej si vrednosti transferjev in potem boš videl da niso bli del prestopa cesca.
rudi8 5.4.2014, 15:52 Prijavi komentar
in se je našel še en gunner :D kazen je bila izrečena za igralce ki so iz tujine.. se pravi barca je svojo šolo postavila v manj razvitih državah oz širi svoj vpliv, kot je npr bila južna koreja (3 igralci) in argentina (1 igralec če se ne motim)..vsi so iz teh šol prišli v la masio, kjer se bodo poleg nogometa pridobili še izobrazbo(šola). točka kjer je kazen izrečena barci je samo v tem, da prihod staršev v državo šole (barcelono)ne sme imeti nič s transferjem..ker barca poišče službo tudi staršem, ki pridejo skupaj s svojim otrokom. Prosim da najprej preberete pravila in pol komentirajte.. zakaj je wenger vesel za to? ker par teh talentov med njimi en korejc, za katerega se je arsene potegoval ima zdaj suspenz, kokr vsi junci iz tujih držav in smejo trenirat in igrat prijateljske tekme do 16ga leta. nekateri so mlajši in to zdj wengerju in angleškim pravilom dopušča, da ga lahko pripelje v london.
88arsenal88 5.4.2014, 15:46 Prijavi komentar
rudi8--jon toral bellerin in mislim da pelequzueuo so lih ti trije ki so v arsenal prestopl v poslu s fabregasom :) čeprou je ta tazadn prestopu šele lansko leto mislm da je biu usej del prestopa fabregasa ;)
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE