Uredništvo    29. november 2017
Arsene Wenger meni, da je pred Petrom Čechom še dolga kariera

Čech je lahko Arsenalov Van der Sar

Trener Arsenala Arsene Wenger ne vidi razlogov, zakaj odlični češki vratar Petr Čech ne bi na vrhunski ravni branil še vsaj pet let. V njem vidi Arsenalovega Edwina van der Sarja.
SORODNE NOVICE
Campbell po šestih posojah doč...
17.8.2018 | Evropske lige
Čecha razburile provokacije iz...
14.8.2018 | Evropske lige
Poraz Arsenala je krivda trene...
13.8.2018 | Evropske lige
Vtisi prvega vikenda EPL
13.8.2018 | Evropske lige
Lucas Perez iz Arsenala v West...
9.8.2018 | Evropske lige
Kroenke želi izplačati Usmanov...
7.8.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Legendarni češki vratar Petr Čech se je Arsenalu pridružil relativno pozno, saj je v času, ko je iz Chelsea prestopil v Arsenal, štel že 33 let. Kljub temu se vse bolj zdi, da Čecha tudi pri Arsenalu čaka dolga karierna epizoda, saj v letošnji sezoni brani v odlični formi, trener moštva Arsene Wenger pa ne vidi razlogov, zakaj ne bi Čech v "poslu" vztrajal tudi čez 40. leto starosti.

"Postaja vse starejši, to je res. Vseeno pa mislim, da je bolje pripravljen kot je bil kdajkoli prej. Zelo veliko da na priprave in mislim, da je bolj vitek kot je bil. Izgubil je nekaj teže. Ne sicer veliko, dva ali tri kilograma, a tudi to je lahko zelo pomembno. Zelo pazi na svoj življenjski slog in želi biti ves čas najboljši. Petr Čech je perfekcionist. Ne moreš imeti uspešne kariere, če nimaš takšne obsesije. Vedno si moraš želeti biti najboljši," je povedal Wenger, in povlekel primerjavo z nekdanjim vratarjem Manchester Uniteda Edwinom van der Sarjem.

"Dobro se spominjam Edwina van der Sarja in vidim veliko paralel. Oba sta inteligentna, podobne postave in podobne kakovosti. Van der Sar je končal tedaj, ko se je tako odločil. Če bi bilo odvisno od Manchester Uniteda, bi ostal še vsaj eno leto. Ne izključujem, da bo tudi Čech branil do 40. leta starosti, seveda pa je na koncu koncev vse odvisno od kakovosti njegovih predstav."

Čech je v zadnjem času v dobri formi, saj je v letošnji sezoni v angleškem prvenstvu že šestkrat svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE