Uredništvo    22. november 2016
Angleške oblasti so zavrnile vizum branilcu PSG

Aurierju zavrnili vstopni vizum

Angleške oblasti so branilcu Paris Saint Germaina Sergu Aurierju zavrnile vstopni vizum in tako v sredo ne bo mogel pomagati svoji ekipi na derbiju skupine A proti Arsenalu.
SORODNE NOVICE
Atletico je bolj italijanski k...
19.2.2019 | Evropski pokali
Liga prvakov: Nocoj bo na delu...
19.2.2019 | Evropski pokali
Nove skrbi za Liverpool
18.2.2019 | Evropski pokali
Klopp: Bayern tako nevaren še ...
18.2.2019 | Evropski pokali
Klopp za Bayern izumil novo na...
18.2.2019 | Evropski pokali
Odhod Ramseya bo velika izguba...
18.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Francoski velikan Paris Saint Germain je pred jutrišnjim derbijem skupine A Lige prvakov proti Arsenalu doživel nepričakovan udarec. Angleške oblasti so namreč  zavrnile vstopni vizum reprezentantu Slonokoščene obale Sergu Aurierju, kateremu so oblasti v Franciji zaradi napada na policista izrekle dvemesečno pogojno zaporno kazen.

Zavrnitev vizuma je zelo razjezila vodstvo PSG, saj naj bi Aurierju britanske oblasti oktobra odobrile vizum, a nato odločitev le nekaj dni pred odhodom ekipe v London razveljavile.

"Imigracijski pravilnik jasno navaja, da državljanom držav izven Evropske unije, ki so v zadnjih petih letih prejeli pogojno kazen do 12 mesecev, vstop v državo ni dovoljen na podlagi kriminalitete," so sporočili iz britanskega ministrstva za zunanje zadeve.

Aurier se je na izrečeno kazen pritožil, zato so pri PSG britanske oblasti obtožili "pomanjkanja spoštovanja".

"Paris Saint Germain močno obžaluje, da domneva o nedolžnosti ni vplivala na odločitev britanskih oblasti," so zapisali pri PSG.

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Mr. Hazard 23.11.2016, 03:31 Prijavi komentar
Pri PSGju so s to izjavo samo želeli zavajati javnost. Aurier je bil obtožen in obsojen zato zanj domneva nedolžnosti ne velja več - je bila uspešno izpodbita. Ker družbi ni nevaren, pa mu je sodnik "poklonil" zgolj pogojno obsodbo. Torej je obsojen, samo način izvršitve kazni je zaradi batageljnosti kd 'omiljen'.
slovenija1 22.11.2016, 22:50 Prijavi komentar
Če imajo tak zakon kaj se majo za bunit? Še dobro da jih niso obsodli rasizma ki nigerji so tako zaščiten narod da boli glava.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE