Uredništvo    13. maj 2016
Trije veterani zapuščajo Arsenal

Arsenal izgublja tri velike osebnosti

Trener Arsenala Arsene Wenger meni, da Londončani z odhodi Mikela Artete, Tomasa Rosickyja in Mathieuja Flaminija izgubljajo tri velike in pomembne osebnosti v slačilnici.
SORODNE NOVICE
Pochettino še pet let pri Spur...
24.5.2018 | Evropske lige
Bo United Cityju speljal Freda...
24.5.2018 | Evropske lige
Rooney jutri potuje v Washingt...
23.5.2018 | Evropske lige
Uradno: Arsenal potrdil Emeryj...
23.5.2018 | Evropske lige
Emery se veseli Arsenala ... a...
23.5.2018 | Evropske lige
Pellegrini prevzel West Ham
22.5.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Vrste Arsenala bodo poleti zapustili trije veterani, ki so med seboj v majici topničarjev odigrali kar 641 tekem. Po izteku pogodb bodo klub zapustili Čeh Tomas Rosicky, ki je v klubu od leta 2006, Španec Mikel Arteta, ki je v Arsenal preselil leta 2011, ter Francoz Mathieu Flamini, ki se je k Arsenalu sicer vrnil leta 2013, a je v dveh različnih obdobjih pri topničarjih ostal kar sedem let.

Nobeden od omenjenih treh igralcev v letošnji sezoni v moštvu ni igral pretirano opazne vloge - Rosicky v angleškem prvenstvu ni odigral niti minute - zato ne preseneča, da jih pri Arsenalu niso skušali zadržati. Navkljub temu pa trener moštva Arsene Wenger meni, da Arsenal izgublja tri velike osebnosti.

"Mikel Arteta je kapetan moštva in vlogo vodje je opravil odlično. Tomas Rosicky je pri nas že deset let in mislim, da se strinjamo, če rečem, da ga imamo vsi radi. Mathieu Flamini je bil zelo dober vodja na igrišču in izven njega. Izgubili bomo tri velike osebnosti. Vsi ti igralci se bodo morali odločiti ali bodo nadaljevali kariere kot igralci ali kot trenerji," je povedal Wenger.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE