Uredništvo    13. maj 2016
Trije veterani zapuščajo Arsenal

Arsenal izgublja tri velike osebnosti

Trener Arsenala Arsene Wenger meni, da Londončani z odhodi Mikela Artete, Tomasa Rosickyja in Mathieuja Flaminija izgubljajo tri velike in pomembne osebnosti v slačilnici.
SORODNE NOVICE
Kloppa skrbijo kar štirje pome...
16.10.2018 | Evropske lige
Odleglo mu je, a Mourinhu zdaj...
16.10.2018 | Evropske lige
Angleži so gledalci, ne navija...
16.10.2018 | Evropske lige
United na radarju savdske kral...
16.10.2018 | Evropske lige
Manchester United ima načrt s ...
15.10.2018 | Evropske lige
Bo Divock Origi izdal Liverpoo...
15.10.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Vrste Arsenala bodo poleti zapustili trije veterani, ki so med seboj v majici topničarjev odigrali kar 641 tekem. Po izteku pogodb bodo klub zapustili Čeh Tomas Rosicky, ki je v klubu od leta 2006, Španec Mikel Arteta, ki je v Arsenal preselil leta 2011, ter Francoz Mathieu Flamini, ki se je k Arsenalu sicer vrnil leta 2013, a je v dveh različnih obdobjih pri topničarjih ostal kar sedem let.

Nobeden od omenjenih treh igralcev v letošnji sezoni v moštvu ni igral pretirano opazne vloge - Rosicky v angleškem prvenstvu ni odigral niti minute - zato ne preseneča, da jih pri Arsenalu niso skušali zadržati. Navkljub temu pa trener moštva Arsene Wenger meni, da Arsenal izgublja tri velike osebnosti.

"Mikel Arteta je kapetan moštva in vlogo vodje je opravil odlično. Tomas Rosicky je pri nas že deset let in mislim, da se strinjamo, če rečem, da ga imamo vsi radi. Mathieu Flamini je bil zelo dober vodja na igrišču in izven njega. Izgubili bomo tri velike osebnosti. Vsi ti igralci se bodo morali odločiti ali bodo nadaljevali kariere kot igralci ali kot trenerji," je povedal Wenger.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE