Uredništvo    19. januar 2017
Mertesacker ostaja Topničar

Arsenal aktiviral Perovo klavzulo

Pri Arsenalu so se pol leta pred iztekom pogodbe odločili aktivirati klavzulo, ki bo Pera Mertesackerja na Emiratesu zadržala še eno sezono. Nemec se vrača k treningu.
SORODNE NOVICE
FA pokal: Znova zahteven žreb ...
19.2.2019 | Evropske lige
Ole: To je velika zmaga za Uni...
19.2.2019 | Evropske lige
Sancho? Seveda ga je Liverpool...
19.2.2019 | Evropske lige
Z Mauriziom Sarrijem je konec
19.2.2019 | Evropske lige
Če hočemo biti elita, moramo o...
19.2.2019 | Evropske lige
FA pokal: Razglašeni Chelsea p...
18.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Arsene Wenger, trener londonskega Arsenala, je danes sporočil, da je klub z aktiviranjem posebne klavzule podaljšal pogodbo nemškemu branilcu Peru Mertesackerju, ki bo v rdeče-belem tako ostal do konca prihodnje sezone.

"Imeli smo možnost, ki smo jo izkoristilil. Zato tudi ni bilo nobenih pogajanj, enostavno smo potrdili klavzulo v pogodbi. Mertesacker je vodja ekipe in eden od štirih centralnih branilcev z izkušnjami. Odločitev je bila lahka," je povedal Wenger, ki je v prejšnjem tednu dosegel tudi podaljšanje pogodb francoskega trojca Coquelin-Koscielny-Giroud.

Mertesacker sicer od avgusta zaradi poškodbe ni nastopil, a navkljub resni poškodbi kolena, po kateri se visokorasli Nemec počasi vrača v proces treninga, so se pri Arsenalu odločili, da ga ne bodo poslali na posojo. "Glede na število tekem bo v drugem delu sezone zelo pomembno, da imamo vse izkušene igralce na voljo. Do konca sezone je še pet mesecev in idealno bi bilo, če bi lahko računali na vse nogometaše," pravi Francoz, ki pa utegne pred koncem januarja vendarle izgubiti enega nogometaša. Carl Jenkinson je blizu prestopa v Crystal Palace.

"Vse je odvisno od njega oz. njegovega dogovora s Palaceom," je prosto pot branilcu ponudil Wenger.

 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE