Uredništvo    8. februar 2016
Konkurenca že slabi Leicester

Arsenal Leicesterju speljal analitika

Londonski Arsenal je Leicester Cityju speljal šefa tehnične službe Bena Wriggleswortha, ki je bil med drugim zadolžen tudi za "ulova" Riyada Mahreza in N'Goloja Kanteja.
SORODNE NOVICE
Bo Premier League vodil Španec...
21.2.2019 | Evropske lige
Mane je podoživel grozoto s te...
21.2.2019 | Evropske lige
Fellaini: Ne, res nisem na Kit...
21.2.2019 | Evropske lige
Emery: Ozil odloča, kaj bo sto...
21.2.2019 | Evropske lige
Ederson brez ene same obrambe
21.2.2019 | Evropske lige
Pri Tottenhamu so se razveseli...
21.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Leicester City je doslej še uspel zadržati kronske bisere svoje igralske zasedbe, a igralci niso edini akterji zgodbe, po katerih lovke stegujejo njihovi bogatejši in uglednejši tekmeci. Eden od ključev uspeha Leicesterja tiči v odlični selekciji in odkrivanju novih igralcev, za kar je bil zadolžen šef tehnično-analitične službe v klubu Ben Wrigglesworth, čigar doprinos in zasluge so prepoznali tudi pri londonskemu Arsenalu, mu ponudili tri in pol letno pogodbo ter ga zvabili v prestolnico.

"Po treh čudovitih sezonah zdaj odpiram novo poglavje. Odločitev je bila zelo težka, vendar se takšna priložnost ne ponudi vsak dan," je povedal Wrigglesworth.

Wrigglesworth slovi kot izjemno kakovosten analitik, ki naj bi imel velike zasluge za to, da je Leicester svoje vrste okrepil z N'Golojem Kantejem ter Alžircem Riyadom Mahrezom, trenutno celo enim najresnejših kandidatov za igralca sezone v angleškem prvenstvu. Angleški mediji poročajo, da bi se Wrigglesworth v Londonu že v kratkem lahko pridružil še vodja oglednikov v Leicesterju Steve Walsh.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 12
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Greg 9.2.2016, 02:33 Prijavi komentar
Mr. Fair žal je MUTD doživel krizo od odhoda SAF, ki še kar traja, zato ne morem reči da je trenutno bolj stabilen klub. V eri SAF je bil seveda bolj uspešen in konstanten. Hja pejo, nekdo ki bo sposoben prešaltati na filozofijo, ki nas je krasila do propada vele ekipe in gradnje štadiona in t.i. životarjenje Arsenala. Ekipa je bila takrat izpopolnjena, vanjo pa so prihajali uber talenti (Fabregas, Walcott, RvP, ...). Trenutna ekipa igra premalo odločno, prepočasi in brez strasti. Ni vodje in nekega jedra, ki bi vlekel ekipo naprej. Zelo malo je takih managerjev, ki bi lahko nadgradili Wengerja. Upal sem na Kloppa, žal je usoda hotela drugače.
Mr. Fair 8.2.2016, 16:55 Prijavi komentar
@Greg: žal se ne morem strinjati z LP. Gledano zadnjih 20 let je MU glede uspehov v LP pred Arsenalom, ne glede na to, da zadnje tri sezone ni naredil nič (kaj pa je vkončni fazi Arsenal?). Edino, kar je res v prid Arsenalu je stabilnost na trenerski klopi.
kameleon 8.2.2016, 16:16 Prijavi komentar
To se vsakodnevno dogaja med klubi, da skavti in trenerji prestopajo drugam. Medijsko izpostavljen je ta "prestop" samo zato, ker gre za Leicester, ki je trenutno najbolj vroča ekipa v Angliji, tako da navijači ostalih klubov ne rabite pljuvat čez Arsenal, če je naredil ambiciozno potezo. Rajši pometajte pred svojim pragom.
Greg 8.2.2016, 16:11 Prijavi komentar
Mr. Fair v primerjavi z Man. Utd je to LP in trenutna stabilnost na trenerski klopi. Me zanima kaj bo z Arsenalom, ko bo Wenger odšel.
Mr. Fair 8.2.2016, 15:59 Prijavi komentar
@Greg: po katerem (katerih) kriterijih točno je Arsenal najbolj stabilen klub zadnjih 20 let, če ga recimo primerjamo z Manchester Unitedom?
Greg 8.2.2016, 15:31 Prijavi komentar
Prljavi komentarji nedoraslih oseb. Verjetno bo tudi čistilki ali hišniku v interesu osvajat lovorike kot pucanje/vzdrževanje prostorov. Arsenal je stabilen klub, glede na obdobje 20 let pa najbolj stabilen klub v Angliji! Rezultati in statistika govorijo zase.
johney 8.2.2016, 14:26 Prijavi komentar
Ben Chilwell scouting report - Done!
cr77rc 8.2.2016, 13:42 Prijavi komentar
Tony Adams +1
Tony Adams 8.2.2016, 12:31 Prijavi komentar
@doktor ker glavni cilj vsakega analitika je osvajanje lovorik in ne čim boljši pogoji za delo kajne ?
doktor 8.2.2016, 11:22 Prijavi komentar
lol. ironično, ta analitik bi imel večje možnosti za "zmagat" PL z leicestrom kot z arsenalom
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE