Anže Zajič   16. september 2014
Marco Van Basten si je opomogel

Vrnil se je kot pomočnik

Legendarni Nizozemec Marco Van Basten je pred dnevi zapustil AZ kot trener članske ekipe, sedaj se je vrnil k AZ-ju kot pomočnik trenerja članske ekipe.
SORODNE NOVICE
Video: Navijač "ukradel" čevel...
30.11.2017 | Evropske lige
Valenčič se je preselil na Fin...
29.7.2016 | Evropske lige
URADNO: Janssen k Spursom
12.7.2016 | Evropske lige
Zato, ker ni bil več stoodstot...
17.3.2016 | Evropske lige
Messi? Pomaga lahko le molitev...
10.3.2016 | Evropske lige
Za eno leto k Benfici
7.8.2015 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Čeprav je bilo prejšnji teden rečeno, da se Marco Van Basten dokončno poslavlja od klopi AZ-ja, je sedaj prišlo do nepričakovanega preobrata. Legendarni Nizozemec si je namreč opomogel in se že vrača h klubu iz Alkmaarja. Kot smo poročali, je imel Van Basten zdravstvene težave. Po smrti očeta je padel v hudo depresijo, kar je vplivalo tudi na njegovo srce. Tožil je nad motnjami srčnega utripa, zaradi česar so mu zdravniki predpisali strogo mirovanje. Nekaj dni na samem mu je dobro koristilo, stanje se mu je povsem popravilo in sedaj je nared za povratek. Toda ne bo več glavni trener, po novem bo opravljal naloge pomočnika!
 
"Zelo smo zadovoljni z razpletom dogodkov. Marco je vedno govoril, da bi se po počitku rad vrnil nazaj, o tem smo se pogovarjali tudi v nedeljo in ponedeljek. Ko je nato s strani zdravnikov dobil zeleno luč, smo se jasno hitro dogovorili. A smo skupaj sklenili, da bo za začetek bolje, če bo zasedel vlogo, ki mu bo omogočala, da se bo zdržal bolj v ozadju," je pojasnil športni direktor AZ-ja Earnest Stewart, nekdanji zvezdnik AC Milana je pristavil: "Opazil sem, da so mi leta v tem poklicu povzročila tako fizične kot določene psihične težave. Zato sem se odločil, da bom iskren in do sebe in do kluba. Želel sem se vrniti k AZ-ju, toda ne kot glavni trener. Zadovoljen sem z vlogo, ki sem jo dobil."
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE