Anže Zajič   29. marec 2013
Pri Monacu besni na vodstvo LFP

V kneževini so se pritožili

Monaco se je na odločitev vodstva francoske prve in druge nogometne lige, da mora svoje prostore preseliti v Francijo, že pritožil pri tamkajšnji nogometni zvezi.
SORODNE NOVICE
Moura se zaveda, da je njegove...
15.1.2018 | Evropske lige
Spotikajoči sodnik je bil susp...
15.1.2018 | Evropske lige
Sodnik brcnil igralca, nato pa...
15.1.2018 | Evropske lige
Ligue 1: Berić zadel še v prve...
14.1.2018 | Evropske lige
Ronaldo: Neymar, PSG je korak ...
12.1.2018 | Evropske lige
Pastore ne želi zapustiti PSG
12.1.2018 | Evropske lige
(foto: splet)
Potem ko so se pri Ligue de Football Professionnel (LFP) pred dnevi odločili, da bo moral Monaco pristati na enake pogoje kot vsi ostali, če bo še naprej želel igrati v Franciji, so pri klubu iz kneževine zagnali pravi vik in krik. V vodstvu Monaca so prepričani, da želi vodstvo LFP s to potezo pregnati njihov klub iz francoskega nogometa, zato so se že pritožili pri francoski nogometni zvezi. Slednja ne vodi tekmovanja v prvi in drugi francoski ligi, to ima v deželi Galskih petelinov pod svojim nadzorom zgoraj omenjeni LFP.

"Vso potrebno dokumentacijo smo že poslali na naslov zveze. Odločili smo se, da bomo uveljavili svoje pravice. Pri LFP pravijo, da ta odločitev ni uperjena proti nam. Toda proti komu pa je? Nekateri so želeli v vsega dveh urah vreči skozi okno 90-letno tradicijo Monaca v francoskem nogometu," pravi podpredsednik kluba Jean-Louis Campora. Po novih pravilih bo moral Monaco pred junijem 2014 svoje prostore preseliti v Francijo. To bi med drugim pomenilo, da bi za klub začeli veljati francoski davčni zakoni, ki so precej bolj rigorozni od tistih, ki vladajo v kneževini. Tam tujcem ni potrebno plačevati davka na zaslužek, zaradi česar je Monaco v preteklosti uspel k sodelovanju privabiti že nemalo zvezdnikov svetovnega nogometa. Monaco, ki ga s klopi vodi sloviti Italijan Claudio Ranieri, sicer v tem trenutku vodi na lestvici Ligue 2.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE