Anže Zajič   1. november 2013
Claudio Ranieri o trenerskem poslu v rodni domovini

V Italiji je trener padalec

Claudio Ranieri je prepričan, da je trenerski poklic najtežje opravljati v njegovi rodni domovini Italiji. Tam je trener kot padalec, ki ne ve, ali se bo padalo odprlo ali ne, pravi.
SORODNE NOVICE
Ligue 1: Repas ponovno proti M...
19.1.2018 | Evropske lige
Napoli v boj za Lucasa Mouro
19.1.2018 | Evropske lige
Chelsea: Naslednja tarča je Ed...
19.1.2018 | Evropske lige
Mancini: Takoj bi prevzel PSG
19.1.2018 | Evropske lige
V Neymarjevi pogodbi s PSG ni ...
18.1.2018 | Evropske lige
Igralci PSG uživajo v zlati kl...
18.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Claudio Ranieri je v minuli sezoni Monaco popeljal v Ligue 1, sedaj se s klubom iz kneževine bori za naslov prvaka Francije. Ob tem so ga novinarji časnika L'Equipe pobarali, kako težko je vodenje kluba v francoskem prvenstvu v primerjavi s službovanjem v Italiji, Ranieri pa je poudaril, da je lahko trener po tem, ko se izkusi na Apeninskem polotoku, uspešen tudi kjerkoli drugje. Ranieri ima sicer izkušnje tudi iz Španije, kjer je vodil Valencio in Atletico, in Anglije, kjer je bil trener Chelseaja, v rodni domovini pa je sedel na klopeh Cagliarija, Napolija, Fiorentine, Parme, Juventusa, Rome in Interja.

"Ko enkrat treniraš v Italiji, lahko kasneje treniraš kjerkoli," je prepričan 62-letnik iz Rima, ki nadaljuje: "V Italiji je trener padalec, ki skoči iz letala, a ob tem ne ve, ali se mu bo padalo odprlo ali ne. Skrivnost uspeha je v mirnosti in dobrem humorju. Sem eden tistih ljudi, ki se radi nasmejijo na treningih. Tudi zaradi tega, ker se rad k ženi vrnem v miroljubnem razpoloženju."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE