Anže Zajič   10. december 2014
Monaco v izločilnih bojih Lige prvakov

S prebojem naprej utišali kritike

Svojevrsten podvig je uspel francoskemu prvoligašu Monacu - ta se je v osmino finala Lige prvakov prebil tako, da je na šestih tekmah rednega dela v polno meril le štirikrat.
SORODNE NOVICE
Bonucci se je sam vrgel na tla...
21.2.2019 | Evropski pokali
Kovač priznal zavlačevanje
21.2.2019 | Evropski pokali
Allegri: Atletico je vajen tež...
21.2.2019 | Evropski pokali
Oblak: Za Ronalda ni posebne p...
21.2.2019 | Evropski pokali
Simeone: Pokazal sem, da imamo...
21.2.2019 | Evropski pokali
Ronaldo: Jaz jih imam pet, Atl...
21.2.2019 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Monacu v Ligue 1 ne gre vse po načrtih, v Ligi prvakov pa si boljšega dosedanjega scenarija pri tem klubu iz kneževine ne bi mogli želeti. Rdeče-beli so se uvrstili v osmino finala, in to kot zmagovalci svoje skupine. Pa čeprav so na šestih tekmah dosegli le štiri zadetke! A niso bili le sila neučinkoviti, imeli so tudi čvrsto obrambo, saj se je doslej njihova mreža zatresla le enkrat. Rezultati pa so "zanimivi": 1:0, 0:0, 0:0, 0:1, 1:0, 2:0. 
 
"Spomnite se, kaj so za nas govorili avgusta - da smo najslabši klub v tej skupini," se je po odločilni zmagi nad Zenitom zadovoljno muzal trener Monaca Leonardo Jardim in nadaljeval: "Ne čutim, da sem dosegel maščevanje, sem zgolj vesel, ker smo dosegli zastavljen cilj. To je velik dan za francoski nogomet, dva kluba sta v izločilnih bojih, kar se ni zgodilo velikokrat. Smo pa dejansko na pošten način odgovorili kritikom, predvsem pa vsem tistim iz Francije, ki so govorili, da nismo dovolj dobri. Na šestih tekmah nam je uspelo doseči zastavljeno, ne glede na to, da nekateri vihajo nosove zaradi naše statistike."
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE