Uredništvo    21. december 2013
Francoski klubi združeni proti Monacu

Monaco se ne bo selil

Podpredsednik Monaca Vadim Vasiljev je odločno zatrdil, da se klub iz kneževine zaradi davčnih razlogov ne bo preselil na stalen naslov v Franciji. Konkurenca je vse bolj besna.
SORODNE NOVICE
Lucas Moura naslednja zvezda n...
12.12.2017 | Evropske lige
Francoski ligaški pokal: Monac...
12.12.2017 | Evropske lige
Mbappe v protinapad s 36km/h
10.12.2017 | Evropske lige
Nov Lyonov biser Aouar priigra...
10.12.2017 | Evropske lige
Neymar z dovoljenjem PSG odšel...
10.12.2017 | Evropske lige
Repasu pol ure igre ob porazu ...
3.12.2017 | Evropske lige
James Rodriguez je eden številnih nogometašev Monaca, ki letno zasluži tri milijone evrov ali več. (foto: Getty Images)
Francoski prvoligaš Monaco se je po prihodu bogatega in razsipnega ruskega milijarderja Dmitrija Ribolovljeva znašel v zobeh svojih tekmecev v Ligue 1. Slednji so ogorčeni zaradi dejstva, da Monaco s svojim sedežem v kneževini uživa davčne ugodnosti, ki jih ostali, v Franciji locirani prvoligaši, ne morejo. Monaco ima tako torej kar "dvojno" finančno prednost pred tekmeci, saj ima poleg bogatega lastnika na svoji strani tudi monaško zakonodajo, po kateri za plače igralcev plačuje precej manj kot konkurenca. Vodstvo lige je Monacu zadalo nalogo, da se najkasneje do pričetka naslednje sezone poenoti s ostalimi tekmeci v Ligue 1, kar bi konkretno pomenilo, da bi moral biti klub registriran na naslovu v Franciji. Ker bi takšna selitev ob obstoječem plačilnem bremenu za Monaco predstavljala več deset milijonov evrov dodatnih stroškov, v Monacu jasno o selitvi nočejo slišati niti besede.

"V klubu se o tem še nismo pogovarjali, vendar pa ne razumem ljudi, ki vodijo francoski nogomet. Očitno ne razumejo vseh prednosti tega, da Monaco tekmuje v Ligue 1. Zaradi nas dobivajo več denarja od televizijskih pravic, stadioni so bolj polni, posledično pa je tudi več novih investitorjev. Ponavljam – ne bomo se preselili na nov naslov, da bi zato plačevali davke. Mi delamo v skladu z zakonodajo Monte Carla," ja za L'Equipe povedal podpredsednik kluba Vadim Vasiljev.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Stajerc 23.12.2013, 10:09 Prijavi komentar
Lahko pa tudi kateri drug klub spremeni naslov in ga preseli v Monaco.
mf80 21.12.2013, 17:02 Prijavi komentar
Aja Monaco pa verjetno nima kaj od tega, da igrajo v Franciji! Direktor kar ne razume, kako to da so besni! :D Ker Monaco lahko gre igrat v svojo močno ligo! :D Bolj to pomeni propad Monaca, kot pa da bi bilo klubu mar iz Francije, pa še eno mesto za ligo prvakov bi se odprlo.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE