Uredništvo    16. februar 2017
Monaco kupuje satelit v Belgiji

Monaco kupuje belgijski klub

Francoski Monaco je na svoji spletni strani potrdil ponudbo za belgijskega drugoligaša s slavno preteklostjo Cercle Bruggeja, v katerem želi razvijati svoje mlade igralce.
SORODNE NOVICE
PSG prekinil z vezistom
22.2.2019 | Evropske lige
Mbappe težji nasprotnik kot Me...
22.2.2019 | Evropske lige
Rabiot odpustil svojo mamo
21.2.2019 | Evropske lige
PSG prekinil z Emiratesom in s...
21.2.2019 | Evropske lige
Berič podpisal z zeleno-belimi...
20.2.2019 | Evropske lige
Italijanski zvezdnik (verjetno...
20.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Monacu so se v  zadnjih letih močno osredotočili na razvoj mladih igralcev vrhunskega potenciala, tovrstna strategija pa se je v letošnji sezoni bogato obrestovala, saj Monaco s številnimi mladimi upi na čelu blesti v domačem prvenstvu in bo naslednji teden v osmini finala Lige prvakov zaigral proti Manchester Cityju.

V klubu želijo razvoj mladih igralcev dvigniti še na višjo raven, v ta namen pa je klub iz kneževine poslal ponudbo za nakup belgijskega drugoligaša Cercle Bruggeja, sicer manj znanega kluba iz mesta Bruges, v katerem kraljuje Club Brugge. Cercle Brugge je v preteklosti v belgijskem nogometu igral precej vidno vlogo, saj je trikrat osvojil naslov državnega prvaka in dvakrat belgijski pokal, v  zadnjih letih pa je nekonkurenčen in nastopa v drugi belgijski ligi.

Monaco je na svoji spletni strani potrdil ponudbo za odkup večinskega deleža kluba in pojasnil tudi svoje namene.

"Projekt je del Monacove strategije razvoja mladih talentov. Klub želi izkoristiti potencial belgijskega 'know-howa', hkrati pa nameravamo spoštovati tradicijo in vrednote Cercle Bruggeje, sicer enega od zgodovinskih belgijskih klubov. Ta projekt bi našim mladim igralcem iz akademije omogočil nov korak v nadaljnjem razvoju in jim ponudil novo možnost. Prvi cilj je čim hitrejši povratek v prvo belgijsko ligo,"
so zapisali pri Monacu.

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
felixzye 16.2.2017, 13:13 Prijavi komentar
Pametna naložba :)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE